Ege Şiddete maruz kalan hekim şikayetçi oldu

Şiddete maruz kalan hekim şikayetçi oldu

05.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde görevli asistan hekim Gizem Aydınok ile asistan hekim Alper Akgür, bir hasta yakının şiddet girişimiyle tehdit ve hakaretlerine maruz kaldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Şiddete maruz kalan hekim şikayetçi oldu

Hekime şiddet kınanırken, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Ali Gül, “Hekime şiddetin faili, bu saldırılara karşı hiçbir idari ve hukuki önlem almayan, hastaları sağlık çalışanlarına yönelik kışkırtan idarecileridir” dedi.
Asabi hasta yakınlarının hekimlere yönelik sözlü ve fiili saldırılarına bir yenisi eklendi. İddiaya göre Acil Tıp Asistanı Dr. Gizem Aydınok, hastanın tedavisini yaptı, tetkik sonuçlarını beklerken, bir hasta yakını, doktordan hastasının serumunu çıkarmasını istedi. Aydınok, serumun hasta taburcu olurken çıkarılacağını söyledi. Hakaretleri devam edince, hekimler polise başvurdu. Hasta yakınlarının saldırısından asistan Dr. Alper Akgür de nasibini aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Meslek hastalıkları ve iş kazaları incelenecek

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Dokuz Eylül Üniversitesi İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (İSAMER) ile imzaladığı protokol çerçevesinde, esnafın meslek hastalıkları ve iş kazaları konusunda ne noktada olduğunu, bilimsel verilerle ortaya koyacak. İmza töreninde konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir’de yerleşik 135 bin esnaf ve sanatkarın genelde zor şartlarda üretim yaptığını belirterek “Esnaf ve sanatkarlarımız sağlıklarını ve daha da kötüsü hayatlarını riske atarak iş görüyor. Çünkü bazen yapılan iş, tehlikeyi işin bir parçası haline getiriyor” diye konuştu. İstatistiklere göre Türkiye’de her 6 dakikada bir iş kazası olduğunu, her 6 saatte bir kişinin hayatını kaybettiğini ve her 3 saatte bir kişinin iş göremez duruma geldiğini aktaran Mutlu, “İş kazalarının yüzde 50’si kolaylıkla, yüzde 48’i sistemli çalışmayla yok edilecek durumda” dedi.

Gelişim Koleji’nin Bilim Merkezi açıldı

Gelişim Koleji’nin oluşturduğu “Bilim Merkezi”, okulun Menemen-Ulukent’teki kampusünde açıldı. Okul kurucusu Serdar Öner, “Merkezimiz, tüm okulların öğrencilerine açık. Amacımız, çocuklarımızın bilimsel bakış açılarını ve yorumlama yeteneklerini geliştirebilmek, onları daha aydınlık yarınlara hazırlamak” dedi. Bilim Merkezi’ne deneysel aygıtlar armağan eden Mithat Diker, Ergin Aktaş ve Mustafa Yavaş’a plaket verilirken, bilimsel projelere imza atan öğrenci ve danışman öğretmenler de “Bilimsel Başarı Sertifikası” ile ödüllendirildi.