Ege Şiddetle mücadelede önemli bir adım atıldı

Şiddetle mücadelede önemli bir adım atıldı

10.12.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Başkanı Çerçioğlu, “Yerel yönetimler şiddeti önlemek adına etkili politikalar izlemeli” dedi.

Şiddetle mücadelede önemli bir adım atıldı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında önemli bir adım attı; ‘Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet Ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzaladı.
Aydın Büyükşehir Başkanı Çerçioğlu, kadına yönelik şiddete karşı duruşunu bir kez daha gösterdi. Şiddeti önlemek adına etkili politikaların uygulanmasını amaçlayan belge; CHP’li yerel yönetimlerin çalışanları için toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir çalışma ortamı sağlamasını taahhüt ediyor. Toplumun her kesimini bu konuda duyarlı olmaya ve etkili adımlar atmaya çağıran Çerçioğlu, “Kadınlarımızın güvenli bir çalışma ortamına sahip olmalarını sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi. Çerçioğlu, yerel yönetimlerin şiddeti önlemek adına etkili politikalar izlemesi gerektiğini ifade etti, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede sadece bir belge imzalamıyoruz, aynı zamanda toplumsal bir değişimin parçası olma yolunda önemli bir adım atıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Aydın pırıl pırıl

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, kenti tertemiz tutabilmek için gece-gündüz demeden çalışıyor. Ekipler, rutin temizlik çalışmalarının yanısıra caddeleri, bulvarları ve kent mobilyalarını da tertemiz tutuyor. Vatandaşların temiz bir şehirde uyanmaları için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Çerçioğlu, “Aydın’da sorumluluk alanlarımızın her köşesinde titizlikle çalışıyoruz” dedi.

Sezgin, vefatının 7’nci yılında unutulmadı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türk siyasetinin önemli isimlerinden olan merhum İsmet Sezgin’i aramızdan ayrılışının 7. yıldönümünde lokma hayrıyla andı. Sezgin için Bey Camisi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan lokma hayrı yapıldı. Vatandaşlar, Sezgin’i unutmadığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Sezgin’i hasretle andıklarını ifade eden Çerçioğlu, “Türk siyasetinin devlet adamı kişiliğiyle öne çıkan isimlerinden olan siyasetin ‘İsmet Abi’si İsmet Sezgin’i saygı ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.