Ege Sıradaki rota, 2024 Paris Olimpiyatları

Sıradaki rota, 2024 Paris Olimpiyatları

15.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Genç yaşına rağmen ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği derecelerle rüzgar sörfünün ülkemizdeki parlayan yıldızı olan milli sporcu Batuhan Arslan, Milliyet Ege’ye açıklamalarda bulundu. Son olarak Olimpik IQ Foil Türkiye Şampiyonası’nda U21’de zirveyi kapan Arslan, “Hedefim, 2024 Paris Olimpiyatları” dedi

Sıradaki rota, 2024  Paris Olimpiyatları

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2021 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan, Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde yapılan TYF 2021 Kite Foil-IQFOİL Türkiye Şampiyonası tamamlandı. Göztepe Windsurf’ün genç sporcusu Batuhan Arslan, organizasyonda gösterdiği performans ile zirvede yerini aldı.
Arslan, 5 gün süren ve toplamda 11 yarışın yapıldığı şampiyonada U21 kategorisinde birinci, Genel Overall kategorisinde ise ikinci olarak kürsüye çıktı. Arslan, Milliyet Ege’ye Olimpiyat hedefindeki önemli yarışlardan Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği başarılı sonuçları değerlendirdi. “Bu yarışta başarmadığımı başardım” diyen yıldız sörfçü, “U21’de ilk kez birinci olmanın mutluluğunu yaşadım. Bu benim için ayrı bir heyecan oldu. 2024 Paris Olimpiyatları’ndaki yerim şu an için garanti gibi gözüküyor. Mücadele ettiğim her yarışta zirveyi hedefliyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Adımı duyuracağım’

Sörfte kısa sürede ve genç yaşında bugüne kadar elde ettiği derecelerle parlayan Arslan, gelecek planlarını da aktardı. Ulusal yarışlardaki kürsü başarısını korumak isteyen Arslan, “Şimdiye kadar elde ettiğim dereceleri 2024 Paris Olimpiyatları’na taşımak, ülkem ve kendi adımı sörfte en iyiler arasına yazdırmak istiyorum.
O tarihe kadar düzenlenecek ulusal ve uluslararası yarışlarda gerekli dereceler almak için çalışacağım.
Her sene büyük yarışlarda boy göstermek hayallerimden bir tanesi.
Deneyimlerimden yola çıkarak, ileride rüzgar sörfü sporumuzun uluslararası başarılarına destek vermeyi amaç ediniyorum” dedi.

Yelken, onun için bir tutku

Spor yaşantısına cimnastik ile başladı, optimist yelkenli ile devam etti. Denize ve yelkene olan tutkusu onu 2012 yılında rüzgar sörfü ile buluşturdu. 2014’de Çeşmealtı Windsurf ile ilk Türkiye Şampiyonası’nda ilk birinciliğini aldı.
2 yıl sonra ilk kez yurt dışı yarışlarında boy gösterdi, 2015’de milli takıma seçildi. Ardından Ali Rıza Mete Yelken Kulübü ile tanıştı, yolu Göztepe Windsurf ile devam etti. Şimdilerde ise elde ettiği başarılarla ismini bu branşa kazımayı hedefliyor.