Ege ‘Sizlerle kucaklaşmayı sarılmayı çok özlemişiz’

‘Sizlerle kucaklaşmayı sarılmayı çok özlemişiz’

30.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dikili Kültür-Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali’ne katılan Başkan Soyer, “Festivaller birbirimize sahip çıkmamız için fırsattır” dedi

‘Sizlerle kucaklaşmayı sarılmayı çok özlemişiz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen Dikili Kültür-Sanat, Demokrasi ve Emek Festivali’ne katıldı. Alandaki yurttaşlara, “Şahanesiniz, çok güzelsiniz, çok özlemişiz” diyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi nedeniyle etkinliklerin iptal olduğu dönemleri hatırlatarak, “Bu festivaller kucaklaşmamız, birbirimize sarılıp sahip çıkmamız, dayanışmamızı güçlendirmemiz için çok büyük bir fırsat. Birbirimizle sarılıp kucaklaşmayı çok özlemişiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, “Herkes bilsin ki, Türkiye’de barış, sevgi ve kardeşlik çiçekleri İzmir’in dağlarında açtığı gibi, 81 vilayette, 780 bin 500 kilometre kare yüz ölçümünde açana kadar demokrasi, hak, hukuk, adalet mücadelemize devam edeceğimizi Dikili Meydanı’ndan dosta düşmana bütün dünyaya ilan ediyoruz” dedi. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise “Dünyayı ezberi olanlar değil hayalleri olanlar değiştirecek. Benim de bu doğduğum, büyüdüğüm, sokaklarını gezdiğim, aşık olduğum ilçe için büyük hayallerim var. Dikili hızlı şekilde gelişiyorsa, Tunç Başkanımızın ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle değişiyor” diye konuştu.Festivalin ilk günü Selda Bağcan konseri ile sonlandı.