Ege Şoför adaylarına ‘kameralı’ sınav

Şoför adaylarına ‘kameralı’ sınav

06.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, şoför adaylarının direksiyon sınavlarını otobüslere yerleştirilen kameralarla kayıt altına alıyor.

Şoför adaylarına ‘kameralı’ sınav

Değerlendirmenin adil bir şekilde yapıldığını belirten ESHOT yönetimi, oluşabilecek şüpheleri de bu şekilde ortan kaldırmayı hedefliyor.
Şüphelere son veriliyor
Son model klimalı otobüslerle toplu taşıma filosunu güçlendiren ESHOT Genel Müdürlüğü, bir yandan da yeni otobüs alımlarıyla gençleştirme operasyonunu sürdürüyor. Artan araç sayısı ile birlikte personel sayısını da zaman zaman takviye etme ihtiyacı duyan kurumda, şoförlük sınavlarında şeffaflık esas alınıyor. İstenen şartları taşıdığı belirlenerek direksiyon sınavına çağrılan şoför adayları, sürekli kayıt özelliği bulunan kamera ların yerleştiril diği otobüslerde sınava giriyor. Bu uygulama ile adayların kafasında oluşabilecek şüphelerin en başından giderilmesi hedefleniyor. “Sınav otobüsünde” şoför adayı ile birlikte sınav güzergahında yolculuk yapan kurul üyeleri , adayların sürücülük performansının yanı sıra, kurallara uyma alışkanlığı ve davranışlarını da gözlemliyor. Yapılan puanlama sonucunda barajı geçenler, bir sonraki aşama olan psikoteknik sınavına çağrılıyor. ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik de fırsat buldukça sınavlara katılarak adayları yakından incelemeye çalışıyor.
Zorlu aşamalardan geçiyor
İşe alınacak şoför adaylarının zorlu aşamalardan geçtiğine dikkat çeken Alçelik, “Direksiyon sınavında olanlar psikoteknik sınavına girecekler. Ama burada başarılı olmaları yeterli değil. Asıl önemli olan, işe başladıkları zaman her gün halkın karşısında verecekleri sınav. Bizim için önemli olan orada başarılı olmaları” diye konuştu.