Ege Sorumsuzlukların faturası Körfez’e

Sorumsuzlukların faturası Körfez’e

27.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İZMİR’DE, sorumsuzların, dere yataklarını ve kenarlarını çöp ve moloz döküm alanı olarak kullanmasının faturasını, körfez ödüyor.

Sorumsuzlukların faturası Körfez’e

Etkili sağanak yağmurlarda tüm bu atıklar İzmir Körfezi’ne taşınıyor. Deniz yüzeyine tabakalar halinde yayılan çöpler arasında; manav kasalarından pet sişelere, tahta parçalarından araba lastiklerine ne ararsan var! Temizlenmesi için yıllarca büyük masraf ve emek sarf edilen körfezin bu hali görenleri üzüyor.

Kenti kirletenler bedel ödeyecek!
KONAK Belediye Başkanı Hakan Tartan, sorumsuzca davrananlara karşı bundan böyle disiplin uygulanacağını bildirdi. Tartan, çevreyi kirletenlere, gürültü çıkaranlara, kaldırımları işgal edenlere, duvarlara, elektrik direklerine afiş asanlara para cezası verileceğini söyledi. Tartan, “Tekrarı halinde, suçu işleyenler, belediye encümeninin alacağı kararlara razı olacak” dedi.

Tez için yazdı, ödül kazandı
EGE Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlhan Ersoy, “Kırım Tatarları Ritüeli ‘Tepreş’ Ekseninde Diaspora, Kimlik ve Müzik” adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2010 Halk Kültürü Ödülü’ne layık görüldü. Kitapta, Kırım Tatarları’nın yemekleri, müzikleri, gelenek ve görenekleriyle ilgili geniş bilgi sunuluyor.