Ege Sorunsuz Kuşadası için yatırıma devam

Sorunsuz Kuşadası için yatırıma devam

28.01.2018 - 00:41 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’nda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yaptı. Başkan Çerçioğlu, “Kuşadası, eski günlerine dönecek” dedi

Sorunsuz Kuşadası için yatırıma devam

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası’nın eski günlerine dönmesi için önemli altyapı ve üstyapı çalışmalarına imza atıyor.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ilçede bugüne kadar 131 bin metre hat yapımı yaptı, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısındaki sorunları çözdü. İçme suyu yeterliliğini sağlamak için içme suyu sondaj kuyuları açtı. Kuşadası’nda göze çarpan en büyük yatırımı ise ilçenin en önemli eksiği olan atık su yönetimi alanında yaparak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisini inşa eden ASKİ, tesisin yapım çalışmalarında hızla sona yaklaşıyor. İlçenin bir diğer önemli sorunu olan içme suyu konusunda kalıcı çözüm için hamle yapan ASKİ önemli terfi merkezi ve isale hatlarında bir dizi çalışmalar yaptı.

Haberin Devamı

Modernleşecek

Davutlar Güzelçamlı mahallelerinde yaşanan kanalizasyon sorununa dur diyecek projenin de yüzde 70’lik kısmı tamamlandı. Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kuşadası’nın hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarımız aralıksız sürecek. Büyükşehir Belediyesi olarak sorunsuz, güçlü, modern ve güzel bir Kuşadası için çalışıyoruz” diye konuştu.