Ege Sosyal demokrasi alanında da varız

Sosyal demokrasi alanında da varız

30.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’deki MÜSİAD kongresinde böyle konuşan Devlet Bakanı Çelik, “Şu anda siyasi iktidar bütün alanlarda” dedi

Sosyal demokrasi alanında da varız

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi’nin genel kuruluna katıldı. Çelik, hükümet olarak herkese karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini savundu şöyle dedi: “Şu anda siyasi iktidar bütün alanlarda. Sosyal demokrasi mi varız, fakir fukara edebiyatı yapmaya gerek yok.” Genel kurula katılan Vali Cahit Kıraç, İzmir’in kültür ve tarih, tarım ve turizm şehri kimliğinin yanında önemli bir sanayi şehri olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki günlerde İzmir‘in EXPO 2020 adaylığının söz konusu olduğunu ifade eden Kıraç, Bakan Faruk Çelik’ten de destek istedi.

Önce dalga geçti sonra söz verdi
İzmir Kahvehaneciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, AK Parti İzmir İl başkanı Ömer Cihat Akay’ı ziyaret etti, destek istedi. Kırdı, “Sigara yasağı ve cezaların çok ağır olması nedeniyle esnaf çok zor günler geçiriyor. Biz yasağa karşı değiliz, sadece sigara, nargile içelebilecek bölüm oluşturulmasını istiyoruz. Çünkü soğuk havada dışarda sigara, nargile içilmiyor. Sağlık Bakanlığı, ‘Kahvehaneler böyle devam ederse ruhsat iptallerine kadar gideceğiz’ dedi. Bizim görüşlerimizi Ankara’ya iletin. İnsanlar kışın soğukta dışarda sigara içmekten grip oldu” diye konuştu.
Akay’ın, “Demek ki sigara yasağı eczanelere yaradı” diyerek Kırdı’ya karşılık vermesi gülüşmelere neden oldu. Akay, “Tam seçim öncesi ayağımıza kurşun sıkmayalım Sayın Başbakanım’ diyelim. ‘3 bin 500 kahvecinin 35 bin oyunu alalım diyelim” dedi.

Hıfzıssıhhanın sorunu TBMM’de
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, İzmir Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü’nde bazı tetkik laboratuvarların kapatılmasını TBMM gündemine taşıdı. Ersin, laboratuvarların kapatılmasıyla ilgili sorularının Başbakan R. Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi. Ersin, İzmir Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün rutin tanı ve doğrulama ve enfeksiyon hastalıkları tanısı işlemlerini yapan klinik biyokimya, hormon, hematoloji ve klinik mikrobiyoloji laboratuarlarının yıllardan beri hizmet verdiğini hatırlattı. Ancak, bu laboratuvarların Sağlık Bakanlığı ile SGK’nın olumsuz tutumları yüzünden kapatılacağını öne sürdü.

Yazarlar