Ege Süper anneanne savaşı kazandı

Süper anneanne savaşı kazandı

27.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Damadı, otoyolda kızını öldürdü, hapse girdi. İki torununun velayetini almak için hukuk mücadelesi başlattı. İki yılın sonunda mutlu sona ulaştı

Süper anneanne savaşı kazandı

İZMİR-Çeşme Otoyolu’nda, eski kocası Serkan Yıldırım tarafından bıçaklanarak öldürülen kızı Burcu Taşçı’nın iki çocuğunu velayetine almak isteyen anneanne Gülten Keser, yaklaşık iki yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Keser, “Onlar benim torunlarım değil, çocuklarım” dedi.
Kızı Burcu Taşçı’nın iki çocuğunu velayetine almak isteyen anneannenin, iki yıllık hukuk mücadelesi mutlu sonla bitti. Gülten Keser’in kızı Burcu Taşçı, boşandığı Serkan Yıldırım tarafından barışmak için tatile götürüldüğü Çeşme’den dönüş yolunda, 8 Haziran 2009 tarihinde tartışma sonucu, iki çocuğunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürülmüştü.
‘Doğduklarından beri o bakıyor’
Karşıyaka 3. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya davacı Gülten Keser ve avukatı ile davalı Serkan Yıldırım’ın babası İbrahim Yıldırım ve avukatı katıldı. Tanık olarak dinlenen Gülten Keser’in diğer damadı Alkan Seyrek, çocuklara neredeyse doğdukları günden beri kayınvalidesinin baktığını, baldızı Burcu Taşçı’nın eşinden ayrıldıktan sonra işe başlayınca çocuklarını hep anneannelerine bıraktığını anlattı. Seyrek, “Çocuklar anneannelerinin yanında gayet mutlular ve çok iyi bakılıyor” dedi.
Davalı Serkan Yıldırım’ın halası Fadime Özaltın da tanık olarak verdiği ifadede, ağabeyinin maddi durumunun çok iyi olduğunu belirterek, çocukların eğitimi ve geleceği açısından ağabeyi İbrahim Yıldırım’ın yanında büyümelerinin daha iyi olacağını düşündüğünü söyledi. Gülten Keser tarafından açılan davanın kabulüne karar veren hakim, anneanne Keser’i iki torununa vasi atadı.
‘Torun değil, çocuğum gibiler’
Kararı duyan anneanne, gözyaşlarına hakim olamadı. Mahkemede fenalaşan Gülten Keser, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, davanın istediği gibi sonuçlanmasından duyduğunu söyledi. Torunlarının velayetini almak için adeta bir savaş verdiğini, bu dönemde manen çok yıprandığını ifade eden Keser, “Onlar benim torunlarım değil, çocuklarım. Benimle çok mutlular. Bu mutluluğu bozmalarına izin vermeyeceğim” dedi.