Ege ‘Sütte verimlilik artmalı’

‘Sütte verimlilik artmalı’

04.08.2017 - 04:01 | Son Güncellenme:

Pınar Enstitüsü ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’ projesiyle Business Call to Action’a katıldı. Başkan İdil Yiğitbaşı, “Eğitimlerimiz olumlu sonuçlar veriyor” dedi

‘Sütte verimlilik artmalı’

Türkiye’de süt sektörünün sürdürülebilirliğini ve küçük ölçekli süt çiftçisini desteklemek amacıyla, Pınar Enstitüsü liderliğinde başlatılan ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’ projesi ile Pınar Süt, Business Call to Action (BCtA)’a katıldı. Dünyanın en büyük on süt üreticilerinden olan Türkiye’de son günlerde küçük üreticiler tarafından üretilen süt miktatı giderek düşüyor.

‘Eğitime önem veriyoruz’

Çiftçiler ise süt üretimi için gerekli olan yem ve diğer giderleri almakta zorlanıyor. Pınar Enstitüsü, kurulduğu günden bu yana kaliteli ve sağlıklı süt ve süt ürünleri eğitimine verdikleri önemle dikkat çekiyor.

Pınar Süt ve Çamlı Yem ortaklığında hayata geçirilen ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde’ projesi, gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri, süt üretici birlik ve kooperatifleri ile üniversitelerin de desteği doğrultusunda ‘kamu-üniversite-sanayi’ birlikteliği ile süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslemesi ve hijyen-sanitasyon’ konularında bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor. Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, eğitimlerin katılım göstermek isteyen tüm üreticilere açık olduğunu belirtti, “Yaptığımız eğitim faaliyetleri verimlilik ve kalite bakımından olumlu sonuçlar veriyor” dedi.