Ege TARİH tekerrür ETTİ

TARİH tekerrür ETTİ

15.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ersun Yanal döneminde 10. haftada 23 puanla lider olan Tarzan, 26. haftada 14. sıradaydı. Bu sezon 12. haftada 22 puanla 3. olan siyah beyazlı ekip, 26. haftada yine 29 puanla yine 14. sırada

TARİH tekerrür ETTİ

Süper Lig’deki tek Ege temsilcisi Manisaspor, 5 sezon önce vizyondaki filmi yine izletiyor. O dönemde Teknik Direktör Ersun Yanal ile inanılmaz bir çıkış yakalayan Tarzan, daha sonra tepetaklak gelmiş, küme düşmekten zor kurtulmuştu. Bu yıl da Ersun Yanal’ın o zamanki yardımcısı Kemal Özdeş ile lig üçüncülüğünü gören siyah beyazlı takım, yine tepetaklak geldi; küme düşme korkusu yaşamaya başladı. Manisa, 26. haftayı, düşme hattının sadece üç puan üstünde geçti.

Potadaki takımla üç puan fark kaldı
Manisaspor, Ersun Yanal döneminde 2006-2007 sezonuna çok iyi başlangıç yapmıştı. 10. haftada 23 puanla liderlik koltuğundaydı. Ancak 10. haftadan itibaren düşüşe geçen Manisaspor, daha sonraki 17 maçta sadece 6 puan toplamış, 26. haftada 29 puanla 14. sıraya gerilemişti. Tarih, tekerrür etti ve Manisaspor, aynı sıkıntıyı, Ersun Yanal’ın yardımcısı Kemal Özdeş ile tekrar yaşadı. Ligde ilk 4 haftada sadece 2 puan aldıktan sonra üst üste 4 maçını kazanan Manisaspor, 12. haftaya kadar topladığı 22 puanla averajla Galatasaray’ın ardından 3. sıraya yükseldi. 12. haftada kalesinde 8 gol görüp en az gol yiyen takım unvanına sahip olan Manisa, 12. haftada Kayserispor galibiyetinden sonra düşüşe geçti. 22. haftada Kemal Özdeş’in istifasından sonra göreve gelen Ümit Özat ile sadece bir galibiyet alabilen Manisaspor, 16. sıradaki Gaziantepspor’un üç puan önünde bulunuyor.

Haberin Devamı

Seferberlik ilan edildi
Süper Lig’de son 14 maçta sadece bir galibiyet alabilen Manisaspor’da Antalyaspor maçı öncesi olağanüstü hal ilan edildi. Önceki akşamki toplantıda durum değerlendirmesi yapan yöneticiler, sert önlemler yerine daha yapıcı yaklaşımda bulunma kararı aldı. Düşüşün psikolojik olduğu görüşünden hareket eden kurmaylar, toplu ve bire bir görüşmelerle futbolculara moral yüklemesi yapacak. Bu arada kaleci İlker, Yiğit İncedemir ve Ahmet İlhan’ın cezalı, Mehmet Güven’in sakat oluşu, Ümit Özat’ı zor durumda bıraktı. Kalede Volkan olacak.

Altay, taksitleri zamanında ödüyor

Altay Genel Sekreteri Ergül Gülbent, Ahmet Taşpınar döneminde Torba Yasa’dan yararlanarak takside bağlanan ve 13’ten 8 milyon TL’ye düşmesi sağlanan vergi barışının sorunsuz devam ettiğini açıkladı. Taksitlerin ödenmediği, kulübün 5 milyon TL zarara gireceği dedikoduları çıktığını belirten Gülbent, “İddaa’dan 330 bin TL alacağımız var. Bu para 1-2 güne kadar çıkar. Bunun 70 bin TL’si Alsancak Stadı kirasına, kalanı da vergiye gidecek. Taksidin miktarı 170 bin TL. Bu borcu rahat rahat öderiz” dedi.