Ege Tatili yarıda bırakıp kan bağışına koştular

Tatili yarıda bırakıp kan bağışına koştular

26.08.2018 - 21:17 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Hastanesi’ndeki lösemi ve kanser hastası çocuklar için tatillerini bırakıp gelen gönüllüler, bağışlarıyla minik kalpleri sevindirdi

Tatili yarıda bırakıp kan bağışına koştular

Kurban Bayramı’nın son gününde Ege Üniversitesi Hastanesi Kan Merkezi’nde düzenlenen kan bağışı kampanyasına gösterilen ilgi, yüzleri güldürdü. Kan Ordusu Kanser Derneği aracılığıyla hastanede tedavileri devam eden ve belirli aralıklarla kana ihtiyacı olan 50 çocuk için gönüllüler, tatillerini yarıda kesip kan bağışında bulundu. Günler öncesinden Facebook sayfasında duyuru yaptıklarını belirten Kan Ordusu Kanser Derneği Başkanı Serhat Aytan, 3 A (+), 3 B (+), 2 AB (+) ve 1 de 0 (+) trombosit bağışçısı aradıklarını söyledi, “O kahraman benim diyenler saat 09.00’dan 18.45’e kadar bizi yalnız bırakmadı ve tatilini yarıda kesip hastaneye geldi. Bir gün içinde 6 trombosit, 21 ünite ise kan bağışı yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

‘Umut olun’

Hastanede yatarak tedavi gören çocuklar için stok durumuna göre belirli arlıklarla kan bağışı etkinlikleri düzenlediklerini anlatan Aytan, her gün 30 bağışçığa ihtiyaç duyulduğunu söyledi, “Ege Üniversitesi Hastanesi Hemotoloji Bölümü’nde 20, kemik iliği nakil biriminde 10, çocuk onkolojide ise 20 çocuk kalıyor. Bayram tatilinde olunmasına karşın kampanyamıza ilgi fazla oldu. Bu bağış miktarı bizi sevindirdi” diye konuştu.