Ege Tayland modeli krizi yeni bir boyut kazandı

Tayland modeli krizi yeni bir boyut kazandı

26.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Çıray, “Sağlık Bakanı, Taylandlı Sağlık Politikaları Direktörü’nü ‘seks konuşmak için mi çağırdı?” derken, Bakan Günay da “Bu Uzakdoğu merakı nereden geliyor?” diye sordu

Tayland modeli krizi yeni bir boyut kazandı

Günay: CHP’nin Uzakdoğu merakını anlamış değilim


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekili adayı olduğu İzmir’de CHP’nin seçim beyannamesini eleştirdi. Günay, İzmir’i ‘Tayland gibi sağlık merkezi’ yapmayı hedefleyen CHP’ye “Ana muhalefet partisinin İzmir gibi geçmişte önemli destek aldığı bir yere seçim bildirgesinde bir paragraf ayırması ve bunu farklı spekülasyonlara yol açabilecek bir benzetmeyle ifade etmesi, doğrusu beni hem şaşırttı hem de İzmir adına üzdü” dedi.

İzmir’i önemsiyorum

Bakan Günay, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Başka partilerin seçim beyannameleriyle doğrusu pek meşgul olamamaya, kendi beyannamemizi içselleştirmeye ve toplumla paylaşmaya çalışıyorum. Ancak İzmir’e biraz çantada keklik muamelesi yapılmış. Bundan üzüntü duydum. İzmir’i önemsiyorum. O dönemden beri İzmir’in altyapı ve turizm çalışmalarıyla yakından ilgileniyorum. Ana muhalefet partisinin, İzmir gibi geçmişte önemli destek aldığı bir yere seçim bildirgesinde bir paragraf ayırması ve bunu farklı spekülasyonlara yol açabilecek bir benzetmeyle ifade etmesi, beni İzmir adına üzdü. Biz İzmir’i daha yukarıya taşımaya çalışıyoruz. İzmir’in bir Uzakdoğu kentiyle bağlantı kurulmasını anlamadım. Onların bu Uzakdoğu merakı nereden geliyor acaba?”
Bakan Günay, hafta sonunda, bakanlık bünyesindeki müdürlüklerin tek çatı altında toplanmasının planlandığı binayı gezdi, ardından hastanede tedavi gören yazar Tarık Dursun K’yı ziyaret etti. Günay ayrıca, İzmir Çetesi adlı dizi çekimi için kentte bulunan film sanatçısı Kadir İnanır’la bir araya geldi.

“Seks konuşmak için mi davet etmiştiniz?”


CHP İzmir milletvekili adayı Aytun Çıray da sağlıkta Tayland modeli tartışmasına katıldı. Çıray, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, “Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığının yapılanma toplantısına, Tayland Uluslararası Sağlık Politikaları Direktörü Dr. Viroj Tangcharoensathien’ ‘seks’ konuşmak için mi davet etmişti?” diye sordu. Çıray, şu görüşlere yer verdi:

Fikir almıştı

“Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Günay gibi düşünmüyor olmalı ki; 1 Nisan 2006’da ‘Sağlık Bakanlığı’nın yeniden yapılanmasına ilişkin ülke örneklerinin paylaşılması’ için yaptığı toplantıya, Taylandlı Dr. Viroj Tangcharoensathien’i de davet etmişti. Akdağ, Tayland Uluslararası Sağlık Politikaları Direktörü’nden ‘seks turizmi’ hakkında mı bilgi aldı acaba? Tayland, dünyada medikal turizminin lideridir. Her yıl 500 bin hasta tedavi olmak için bu ülkeye gidiyor. TÜSİAD araştırmasında, doğru adımlar atılırsa, Türkiye’nin, tıp turizminden 8 milyar dolar gelir elde edebileceği’ rapor edildi.”