Ege TDH’den 750 kişi Ak Parti’ye geçti

TDH’den 750 kişi Ak Parti’ye geçti

11.07.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Manisa örgütüne üye 750 kişinin Ak Parti’ye geçtiği bildirildi.

TDH’den 750 kişi Ak Parti’ye geçti

Katılımlar nedeniyle Ak Parti İl Merkezi’nde tören düzenlendi. Söz konusu 750 kişiden 100’ü katıldı. Ak Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, TDH’den ve diğer partilerden katılımların süreceğini ileri sürdü. Arslan, “Manisa’da 65 bin olan üye sayımızı yıl sonuna 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. TDH Manisa İl Gençlik Kolları eski Başkanı Mesut Altay da,”Mustafa Sarıgül’ün umut tacirliğinden sonra TDH’yle yollarımızı ayırdık. Farklı partilerle temasımız olmasına rağmen kendimize yakın bulduğumuz için Ak Parti’ye katıldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

İtirazlara rağmen Katip Çelebi oldu
İzmir’e kurulacak dördüncü devlet üniversitesinin ismi “Katip Çelebi” olarak kesinleşti. CHP’li milletvekili Bülent Baratalı’nın üniversitenin adının Zübeyde Hanım olması yönünde verdiği önerge TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi. Baratalı sert tepki gösterdi, İzmirlilerin itirazlarına ve isteklerine saygı gösterilmediğini söyledi. Baratalı, “Katip Çelebi ismi, kentin kimliğine ve kültürüne hiçbir değer katmamaktadır. Yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre İzmirliler, yeni üniversitelerinin Zübeyde Hanım ve Hasan Tahsin adlarından birini taşımasını istiyor. Bu tercihe saygı duyulmalıydı” dedi.

CHP’ye Soma’da 252 yeni katılım
CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarı sonrası partiye yeni katılımlar tüm hızıyla devam ediyor. Manisa Soma’da da son iki hafta içinde 252 kişi partiye kaydını yaptırdı. CHP İlçe Başkanı Abdullah Saka, parti lokalinde, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yeni üyelere altı ok rozetlerini taktı. Saka, “Sayın Kılıçdaroğlu genel başkanımız olunca Türkiye’nin gündemi değişti. Partimiz hızlı şekilde tırmanışa geçti. Yapılan araştırmalar bir seçim olsa CHP’nin tek başına iktidar olacağını gösteriyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Soma’da da partimize katılımlar sürüyor. Üyelerimiz lokalimize sığmaz oldu. CHP iktidarı yakın” dedi.