Ege Tercih İzmir

Tercih İzmir

17.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin dört bir yanından YKS’ye giren gençler yükseköğretim için İzmir’i seçti. Ege, Yaşar ve İzmir Ekonomi üniversitelerinin kontenjanları doldu

Tercih İzmir

2022 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. 10 bin 88 genç, Ege Üniversitesi’ne (EÜ) yerleşti. Kontenjanların dolduğunu belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı öğrencilerin ilk tercihi oldu ve yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Lisans programlarına 5 bin 610, ön lisans programlarına ise 4 bin 478 öğrenci yerleşerek Egeli oldu” dedi. Öğrencilere, “Ailemize güç kattınız” diyen Budak, “Yükseköğretiminiz boyunca tam akredite bir üniversiteden kaliteli ve nitelikli eğitim alacaksınız” ifadelerini kullandı.
Yaşar Üniversitesi ise, ÖSYM verilerine göre, Türkiye’de yüzde 99.95 yerleştirme oranı ve 2 bin 86 öğrenci kontenjanıyla en çok tercih edilen vakıf üniversitelerinden biri oldu. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Bu sonuç öğrencilerin ve ailelerin üniversitemizin eğitim kalitesine güvendiklerini de gösteriyor” diye konuştu. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de, “Sürdürülebilirlik, sosyal gelişim, istihdam yaratma ve beceri geliştirme konularında duyarlı bireyler yetiştirmeye odaklıyız” diye konuştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi de (İEÜ), lisans programlarında yüzde 100, ön lisans programlarında da yüzde 99.1’lik doluluk oranı yakadı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Tüm gücümüzle gençlerimizin yanında olacağız, küresel ölçekte tercih edilen bireyler olmaları hedefiyle onları geleceğe hazırlayacağız” dedi. Toplamda doluluk oranı yüzde 99.71 doluluğa ulaştıklarını belirten İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar da, “Nitelikli akademisyen kadrosu, ihtiyaçları karşılayan teknolojik ortam, laboratuvarlar ve akıllı kampüsümüzle gençlerimizi yaşıtlarının bir adım önüne taşıyacağız” şeklinde konuştu.