Ege Tıbbi cihaz sektörü İzmir’de buluştu

Tıbbi cihaz sektörü İzmir’de buluştu

31.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TC. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Cihaz Daire Başkanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu, Kamu İhale Kurumu, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve TOBB Medikal Meclisi temsilcileri, Tıbbi Cihaz Sektörünün sorunlarını masaya yatırmak için İzmir’de buluştu.

Tıbbi cihaz sektörü İzmir’de buluştu

 İzmir Ticaret Odası (İZTO) öncülüğünde, Ankara’dan İzmir’e gelen 15 kişilik heyet, 4 oturumdan oluşan kapsamlı toplantıda İZTO üyelerinin sorularını yanıtladı.
İzmir’de tıbbi cihaz ve malzeme sektörünün büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, “Odamıza kayıtlı binden fazla grup üyemiz ile üretim, ARGE ve ihracat kapasitemiz her geçen gün artıyor. Ticaret Bakanlığımızın URGE desteği ile Odamızca pek çok farklı sektörde yürütülen projelerimiz arasında ‘Tıbbi Cihaz ve Malzeme’ projemiz de hız kesmeden ilerliyor. Projemiz kapsamında eğitimler tamamlandı ve yurtdışı pazarlama faaliyetlerine başlandı. Pazarlarda ülkemizin ve İzmir’in sektördeki imajını güçlendirmek ve ihracat kapasitemizi arttırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.