Ege Trafiği sıcak çarptı

Trafiği sıcak çarptı

19.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Havaların ısınmasıyla sürücülerin de yolda dikkati dağıldı. Hafta sonunda Turgutlu’da üç, Urla ve Torbalı’da birer olmak üzere 5 kazada 5 kişi öldü, 12 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı

Trafiği sıcak çarptı

Takla atan otomobil 50 metre sürüklendi

Turgutlu’de, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktığı ileri sürülen otomobil bir süre takla atıp, yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra durabildi. Otomobilin hurdaya döndüğü kazada üç kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı. Önceki gün saat 23.30 sıralarında, Turgutlu’yu İzmir’e bağlayan E-96 Devlet Karayolu’nda Halilbeyli Kavşağı’nda meydana geldi.

Yine aşırı hız can aldı
Turgutlu’dan İzmir yönüne giden, sürücüsü henüz tespit edilemeyen 10 ZP 009 plakalı otomobil, iddiaya göre, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Defalarca takla atan otomobil yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra durabildi. Üç kişinin öldüğü, bir kişinin de ağır yaralandığı kazayı görenler durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri araçtan fırlayan Hakkı Çelik (37) ve Yunus Bağcı (38) olay yerinde hayatlarını kaybetti. Ağır yaralı olan Mehmet Durak (24) ile Kamil Özdemir (31) ise Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Mehmet Durak da kurtarılamadı. Kamil Özdemir’in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Kanaldan üç kişiyi çıkardı kendi öldü

Aşırıcı sıcaklar, sürücülerin dikkatini dağıtırken, sulama kanalına uçan sepetli motorsikletteki 6 kişiden biri hayatını kaybetti. Üçü çocuk beş kişi, son anda kurtarıldı. Abdülkerim Boztaş (29), 45 TH 129 plakalı sepetli motorsikletine Nesip Gündüz (38), Reis Çabukel (39) ve yeğenleri Sadrettin Boztaş (17), Ahmet Boztaş (9), Yusuf Boztaş’ı (5) da alarak doğru yola çıktı. Boztaş, iddiaya göre, bir otomombilin sıkıştırması sonucu, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Motorsiklet, kontrolden çıkıp, 5 metre derinliğindeki sulama kanalına düştü.
Motorsiklet sürücüsü Abdülerim Boztaş ile Nesip Gündüz, sudaki akıntıya rağmen yüzerek çıkmayı başardı. Reis Çabukel ise, Sadrettin, Ahmet, Yusuf Boztaş kardeşleri kurtardı. Ancak nefes darlığı rahatsızlığı bulunan Çabukel, akıntıyla birlikte sürüklenip, gözden kayboldu. Kurtarma ekipleri, 3.5 kilometre ötede, evli ve üç çocuk babası Çabukel’in ceseridi buldu. Üç kardeşi kurtarırken canından olan Reis Çabukel’in cenazesi, otopsi için Adli Tıp’a gönderildi.

Öztürk ailesi ucuz atlattı

Turgutlu’da, yolcu otobüsü çarpmasıyla şarampole yuvarlanan otomobildeki aynı aileden 4 kişi yaralandı. İbrahim Akkaya’nın (35) kullandığı 35 RD 092 plakalı otomobile Yeni Garaj Kavşağı’na geldiğinde, Murat Taşağıl (37) yönetimindeki 35 PK 632 plakalı yolcu otobüsü yandan çarptı. Kontrolden çıkan otomobil, şarampole yuvarlandı. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Akkaya, kazayı yara almadan atlatırken, yanındaki Süleyman Öztürk (46), eşi Fadime Öztürk (42), çocukları Muradiye (22) ve Taliha (18) yaralandı.


Aşırı hız, üç arkadaşı ayırdı

Torbalı’da, Ender Deliduman’ın (24) kullandığı 35 TS 416 plakalı karpuz yüklü kamyonet, Aydın-İzmir Otoyolu’nda arızalandı. Emniyet şeridine geçmek isteyen kamyonete, arkadan gelen Eyüp Yeşiloğlu (30) yönetimindeki 34 GKB 41 plakalı otomobil, hızla çarptı. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Eyüp Yeşiloğlu ile yanındaki Volkan Taşdelen (30) ve Kadir Çetin (31) araçta sıkıştı. Yeşiloğlu, öldü.

Yaralı yaya kurtarılamadı

İzmir’in Urla İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında, yolcu minibüsünün çarptığı, belediye çalışanı Ömer Erhan (51) yaşamanı yitirdi.Yönetimindeki 35 UEB 23 plakalı Urla-İzmir hattında çalışan yolcu minibüsüyle İzmir’e doğru giden Recai Agan (51), birden önüne çıktığı öne sürülen yaya Ömer Erhan’a çarptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İZSU’da çalışan Erhan, hastane yolunda hayatını kaybetti.

Yazarlar