Ege Türkiye birincisi oldular

Türkiye birincisi oldular

21.05.2009 - 02:24 | Son Güncellenme:

İstanbul MEF (EBAV) Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen, Fen Bilimleri Proje Yarışması’nda İzmir zirveye çıktı. TAKEV Fen Lisesi, biyoloji dalında hazırladığı çalışmayla Türkiye birincisi oldu.

Türkiye birincisi oldular

Ülke genelindeki orta öğretim kurumlarını geride bırakan ekip, okullarında gurur ve mutluluk yaşattı. Projeyi jüri önünde başarıyla sunan TAKEV öğrencisi Melike Kazak ve danışman öğretmeni Funda Semenderoğlu, aylar süren titiz çalışmanın karşılığını aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sınav öncesi moral
İzmir Foça’daki Sazlıca Camping’in işletmecileri Güven Büyükçam ve İtalyan eşi Marika, başarılı öğrencilere kucak açtı. Duyarlı çift, Norm Civata Fabrikası sahibi Nedim Uysal’ın annesinin adına Manisa Salihli’de yaptırdığı Şazimet Uysal İlköğretim Okulu’ndan 35 küçüğü konuk etti. Çocuklar, haziran ayının ilk haftası gerçekleştirilecek SBS (Seviye Belirleme Sınavı) öncesinde keyifli bir gün geçirdi, moral ve enerji depoladı. Okul müdürü Sezai Sağlam, kendilerini ağırlayan Büyükçam çiftine teşekkür etti.

Doğal Yaşam’a öğrenci ilgisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli Sasalı’da hizmete açtığı Doğal Yaşam Parkı, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Urla 80. Yıl Gazi İlköğretim Okulu’nun 3, 4 ve 5’inci sınıflarında okuyan yaklaşık 350 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte parkı gezdi. Puma, aslan, kaplan, kurt, tilki, fil, deve, maymun ve kuşlarla diğer hayvanları yakından görebilmek için 425 bin metrekarelik parkı adım adım dolaştılar. Fotoğraflarını çektiler. Tropik Merkez’deki timsah, sürüngenler, papağanlar ve balıklar, çocukların en çok ilgi gösterdiği hayvanlar oldu. Leylekleri kendi elleriyle beslediler.

Haberin Devamı

İEÜ öğrencileri İkinci dilde eğlendiler
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) İngilizce eğitim gören öğrenciler, zorunlu olarak aldıkları ikinci yabancı dilde de başarılarını yılsonu şenliğiyle gösterdi. Yabancı Diller Yüksekokulu İkinci Yabancı Diller Bölümü’nün organize ettiği, Yrd. Doç. B. Sevinç Mesbah’ın koordinatörlüğünde düzenlenen “Danslar ve Şarkılarla Yaşam’’ konulu etkinlikte, gençler Rusça, İspanyolca, İtalyanca, Almanca ve Yunanca şarkılar söyleyip, halk danslarından örnekler sergiledi. Konferans Salonu’ndaki etkinlikte, İtalyanca Bölümü’nün geleneksel ve modern Flamenko Dansı’yla Almanca Bölümü öğrencilerinin oynadığı Alman Halk Dansları ayakta alkışlandı.

Bir yılın emeğini beğeniye sundular
Karşıyaka Belediyesi Ayşe Kaya Anaokulu ve Etüt Merkezi öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda açtıkları sergiyle beğeniye sundu. Yaşları 4-12 arasında değişen çocukların resim, proje ve grup çalışmalarını anlatan sergiye ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Konuklar, miniklerin yaptıklarını görünce önce şaşkınlık yaşadı, sonra onları bu özverili çalışmalarından dolayı kutladı, alkış yağdırdı.

Haberin Devamı

Anaokullu miniklere satranç turnuvası
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından da desteklenen satranç turnuvası düzenledi. Etkinliğe İzmir’deki tüm anaokulları katılabilecek. 5-6 yaş miniklerin heyecanlı mücadelesine sahne olacak. Satrancın çocuğa beynini kullanması, problem çözmesi ve planlı hareket etmesi gibi değerler kazandırdığını belirten okul kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, turnuvaya resmi ve özel olmak üzere 200’e yakın anaokulunu davet ettiklerini söyledi. Yoğun bir katılım beklediklerini de belirtti. “Kültürpark Fuar Atlas Pavyonu’nda 24 Mayıs’ta saat 10.00-18.00 arasında düzenlenecek turnuvaya, tüm satranç tutkunlarını da davet ediyoruz” dedi.