Ege Üçlü salgına dikkat

Üçlü salgına dikkat

25.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege Şehir Hastanesi’nden Dr. Hatice Dilber, üçlü salgına dikkat çekti, “Bol sıvı tüketilmeli. Hijyene önem gösterilmeli” dedi

Üçlü salgına dikkat

Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV) enfeksiyonları, artan Kovid-19 vakaları ve normalden erken başlayan mevsimsel gribin (influenza) birleşmesiyle bu kış “Üçlü Salgın’a” yol açma olasılığı artıyor. Ege Şehir Hastanesi’nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Dilber, hastalık hakkında bilgi verdi. Dr. Dilber, “RSV, solunum yollarının enfeksiyonuna yol açan bir RNA virüsüdür. Çok bulaşıcıdır.  İnkübasyon dönemi 2-8 gündür. En sık kasım ve nisan ayları arasında görülür. Özellikle, 2 yaş altı çocuklarda, yaşlılarda, kronik hastalığı olan insanlarda ağır seyreder. Tipik soğuk algınlığı ve grip bulgularına ek olarak bronşiolit / pnömoni tabloya eklenebilir” dedi.
Korunma yolları
Virüsten korunma yollarını anlatan Dr. Dilber, “Bol sıvı tüketilmeli. Temasın olduğu yüzeylerde dezenfeksiyon kullanılmalı. Kapalı ortamlarda maske kullanılmalı. El hijyeni önemli.  Evler sık sık havalandırılmadı. Bu üçlü virüsün olası komplikasyonlarından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek adına her yıl eylül-ekim aylarında mevsimsel grip aşısının yapılması ve beş yılda bir pnömokok aşısının yapılması yumurta allerjisi olmayan insanlar için önerilir” diye konuştu.