Ege Umutla gittiler kefenle döndüler

Umutla gittiler kefenle döndüler

26.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’da yaşanan 7.2’lik deprem, bölgeye umutla giden çok sayıda öğretmenin acı öyküleri ile de derin iz bıraktı

Umutla gittiler kefenle döndüler

Van’da yaşanan 7.2 şiddetindeki deprem ve beraberinde yaşanan faciadan geriye gözyaşı ve tükenen umutlar kaldı. Bir bölümü meslek yaşamlarının başında, bir bölümü de sevdiklerini geride bırakarak umutla göreve giden eğitimcilerin acı öyküleri yürekleri burktu.
Turgutlu’da yas
Faciada yaşamlarını yitirenler arasında Manisalı bir çiftinde bulunduğu ortaya çıktı. Turgutlu’da yaşayan Özgür Subaşıay (26) ile İzmirli eşi Emel Subaşıay (25), iki yıl önce tayinleri nedeniyle Van’a yerleşti. Bir apartmanın 5’inci katında yaşayan genç çiftin göçüğün altında can verdikleri anlaşıldı. Genç çiftin cesetleri göçüğün altından çıkartıldı.
Telefondaki feryat
Aydın’ın Pamukören Beldesi’nde yaşayan ve 2 ay önce atamasının yapılması üzerine Van’ın Erciş İlçesi’ne giden sınıf öğretmeni 27 yaşındaki Sema Ertürk, deprem nedeniyle çöken apartmandaki dairesinde hayatını kaybetti. Eski AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk’ün yeğeni olan genç öğretmenin, deprem sırasında annesiyle telefonda konuştuğu ve son sözünün de “Anneceğim” olduğu belirtildi.
İlk görev yeriydi
Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde yaşayan ve 1.5 ay önce atamasının yapılması üzerine Van’a giden Bilgisayar Öğretmeni 23 yaşındaki Alparslan Altuntaş, depreme Erciş’teki evinde yakalandı, çöken apartman enkazından cansız bedeni çıkarıldı.
Kanser olacağım dedi
Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde yaşayan ve ataması üzerine biri 7 aylık bebek olan 2 çocuğunu eşi ve kayınvalidesinin yanında bırakıp Van’a giden anasınıfı öğretmeni 35 yaşındaki Öznur Kahmaran’ın Erciş İlçesi’ndeki bir enkazdan sağ olarak çıkarıldı, ancak hastanede hayatını kaybetti. Talihsiz öğretmenin facebook’ta, “Çocuklarımdan ayrı kalmak öldürecek beni. Yalvarırım yardım edin, yoksa kanser olacağım” yorumu yaptığı ortaya çıktı.