Ege Uşak’ta, kurtuluşa yakışan etkinlikler

Uşak’ta, kurtuluşa yakışan etkinlikler

30.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurtuluş kutlamaları kapsamında açılan Diorama 1922 Uşak ve müzikli tiyatro gösterisi, şanlı destanın yazıldığı günlere doğru zaman yolculuğuna çıkardı.

Uşak’ta, kurtuluşa yakışan etkinlikler

30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında, sergilerden açılışlara, tiyatrolardan konserlere kadar farklı alanlarda düzenlenen etkinliklerle Uşak’ta kurtuluş coşkusu zirveye taşındı. Vatandaşları 100 yıl öncesine götüren “Milli Mücadele 100. Yıl Diorama 1922 Uşak” açıldı. Devrim Erbil’e ait halı ve resim sergisi de büyük bir ilgiyle kapılarını açtı. Üçüncü gün etkinliklerinin finaliyse ‘Son Söz’ Müzikal Gösterisi ile yapıldı. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşuna kadar olan süreçte yaşananlar, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Programlara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ile İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluş sürecinde öne çıkan olayların yansıtıldığı Diorama 1922 Uşak’ın açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Yavuz, “Aslında Belediye Başkanımız burada bir şehir müzesi kurmuş. Büyük Taarruz’un 100. yılını en doğru bilgilerle gençlerimize ulaştıracağız” dedi. Vali Ergün ise, “Atıl duran bina, manevi bir ruha büründü” diye konuştu. Milli Mücadele ruhunu gelecek nesillere taşımak istediklerini belirten Başkan Çakın da, “O günleri tablolar ve portrelerle duvarlarımıza, silikon heykellerle koridorlarımıza yansıttık. Uşak’ımızın en kıymetli fotoğrafı olan, Türkiye’mize mâl olmuş ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık’ görselini de canlandırdık” ifadelerine yer verdi.