Ege Uzman gözüyle

Uzman gözüyle

24.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lezzet durağı

Uzman gözüyle





Zerrin Kara ile Saç Ekim Merkezi Shora'da sözleştik. Zerrin Hanım, tam 4 saat süren bir saç ekim operasyonundan yeni çıkmıştı. Yorgun ve acıkmış olduğunu söyledi. Biraver'e doğru Alsancak'ta yürümeye başladık, "En büyük zevkim Biraver'de bira içerek güneşin batışını seyretmek özellikle de bahar, yaz aylarında" dedi.
1. Kordon'da Vakko'nun yanındaki Biraver'e varmıştık bile. Bizi işletmecisi Tekin Eroğlu karşıladı. İçerdeki Latin tarzı müziğin sesi yüksek değildi ama biz serin olmasına karşı dışarıda oturmaya karar verdik. Biralarımızı yudumlarken başladık sohbetimize.


Kahramanmaraş Afşin doğumluyum. Ama hayatım İzmit'le İstanbul arasında geçti. Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nu bitirdim. Florance Nightingale Hastanesi'nde estetik cerrahi asistanı işe başladım. ABD'den ilk doku naklini, dolayısıyla saç ekimini yapan Prof. Dr. Bosly ve ekibi gelmişti. El manüplasyonumun hızlı ve iyi olduğunu söyleyen ekip arkadaşlarım eğitim için beni seçti. Yani bu işi uzmanından öğrenen ilklerden biri oldum. Birçok kişi el yordamıyla bilimsel olmadan, ezbere işi yapıyor. O dönemlerde saç ekimi plastik cerrahi alanında uygulanmıyordu. Kısacası biz işi ehlinden öğrendik. Profesör, doçent ve doktordan oluşan bu ekiple 4 yıl çalıştım. Alan, estetik cerrahi olduğu için saç ekimi bilgimi geliştiremeyeceğime karar verdim. Bu konuda iyi olan bir doktor arkadaşımla başka bir ekip kurarak sadece bu konuda yoğunlaştık. Talep artınca Ankara, İstanbul ve İzmir de Shora Saç Ekim ve Estetik Merkezi'ni kurduk. Ekibimizi genişletip likya, lazer, dermatoloji, zayıflama ve güzellik merkezini de bünyemize ekledik Her türlü yeni gelişmeyi takip ediyoruz. Mikromix adındaki kendi tekniğimizi bile geliştirdik.


Saç köklerini tek tek ve uzun olarak ekiyoruz. Kişi operasyon sonunda ekilen saçlarını çok rahat olarak görebiliyor. Ayrıca "hair inplant" tekniğini de Türkiye'de ilk uygulayan klinik biziz. Sanırım bir de İstanbul'da Acıbadem Hastanesi'nde yapılıyor. Buna biyolojik saç ekimi deniliyor. İtalya'da laboratuvar da üretilen saçlar çok steril olarak bize geliyor ve onu naklediyoruz.


Saç ekeceğimiz kişiyi kesinlikle görmeliyiz. Hangi yöntemi uygulayacağımıza kişiyi gördükten sonra karar veriyoruz. Genellikle saç miktarı az olanlara, doku nakli yapamadıklarımıza inplantı uygulayabiliyoruz.


Ben işine aşık bir insanım. İnanmazsınız ama uyurken bile işle ilgili planlar yapıyorum. Ayrıca evdeki resim atölyemde yağlıboya çalışmaları yapıyorum. Hafta sonları evimin bahçesi, köpeğim ve resimlerle uğraşıyorum. Özellikle klasik müzik dinlemeyi, şarkı söylemeyi ve dans etmeyi çok seviyorum.


Ne yazık ki öğünlerim düzenli değil ve spora da hiç zaman ayıramıyorum. Ancak, yemek yemeyi özellikle Maraş'ın içli köftesini yapmaya da yemeye de bayılırım. Mutfakla uğraşmayı severim. Arnavut ciğerini ve çiğ köfteyi de güzel yaptığımı söylüyorlar. Benim tatlıyla pek aram yoktur. Ama acıya bayılırım.


Zerrin Hanım bu kadar gençken başarıyı yakalamış. Acı ve bulgur, ölçüsüz yendiği zaman kalorice zengin yemekler. Gerçi o, salatayı ve sebzeleri de seviyor. Ancak, kendine daha çok zaman ayırmalı ve sporu bir an önce yaşamında doğru yere koymalı ki, bu dinamizmini hiç yitirmesin.


Özellikle genç ve kendini genç hissedenlerin mekanı Biraver Sports Cafe ve Pub... Tamamen gençlere yönelik müzik yapan tek mekan olduğu söyleniyor. Saat 24.00'ten sonra müzik temposunu yavaşlatan mekan, Efes Pilsen BİP'in (Bira İyileştirme Projesi) İzmir'deki ilk kolu. Bu proje birahanelerin çağdaş bir görünüme kavuşmasını amaç ediniyor. Personeli özgün kıyafetlerle hizmet veren ilklerden. Bir gün personeli, beyzbol kıyafetleri içinde başka bir günde sarı saçla görebilirsiniz Çeşme'de de şubesi olan mekan, gece ikiye kadar açık. Mantar sosuyla hazırlanan Western jack burger ve patates kroket harika... Halka soğan, sucuk - sosis ve kaşar paneden oluşan Crazy Bar Planet de spesiyallerinden.
Atatürk Cad. No: 228/A 1. Kordon Alsancak - İzmir,
Tel: (0232) 422 47 42,

Biralar: 3.5 - 5 milyon
Western jack burger: 6 milyon lira
Crazy bar planet: 8 milyon lira




EGE


Bayrak ve egemenlik
Acıya bayılıyor
Birleşme sorunu
Yurt dışı ameliyatları
Bir ülke markaları kadar güçlüdür
Havuzu korumak