Ege Vali'den ödül mahkemeden ceza

Vali'den ödül mahkemeden ceza

14.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yakıt boşaltırken alev alan tankeri olay yerinden uzaklaştırdığı için Kıraç’ın altın taktığı şoför, 7.5 ay hapis cezasına çarptırıldı

Validen ödül mahkemeden ceza

Çınarlı’da, geçen yıl bir akaryakıt istasyonunda yakıt boşaltırken alev alan tankeri, yanarken uzaklaştırdığı için İzmir Valisi M. Cahit Kıraç tarafından Cumhuriyet altını ile ödüllendirilen ‘kahraman şoför’ Engin Koçak ile istasyon saha sorumlusu Şahin Tecir 7’şer ay 15’er gün hapis ve 4 bin 500’er lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların cezalarını ertelemedi.

Haberin Devamı

Suçlamaları kabul etmedi

İzmir 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmasuçlamaları kabul etmeyen Engin Koçak, “Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. Eğer aracı uzaklaştırmasam büyük bir felaket olacaktı.” diye konuştu. Diğer sanık Şahin Tecir de istasyonda ön saha sorumlusu olarak çalıştığını, Koçak’ın anlattığı gibi tüm emniyet tedbirlerini aldıklarını söyledi. İzmir 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, sanıklar Engin Koçak ve Şahin Tecir’i 7’şer ay 15’er gün hapis ve 4 bin 500’er lira adli para cezasına çarptırdı ve cezaları ertelemedi.

‘En kahraman’ şoför seçildi

Geçen yıl mart ayında meydana gelen olayda, 15 yıllık şoför Engin Koçak yönetimindeki tanker, bir akaryakıt istasyonuna benzin boşaltırken yakıt alev aldı. Bunun üzerine hemen direksiyona geçen Koçak, tankeri istasyondan uzaklaştırarak olası bir faciayı önledi. Cesaretli davranışı nedeniyle ‘kahraman’ ilan edilen Koçak’a Vali Kıraç’ın dışında işyeri sahibi de 10 bin liralık çek verdi.