Ege Vega kazandırıyor!

Vega kazandırıyor!

08.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Folkart’ın Vega projesinde, anahtar teslimleri başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yatırımcıların dolar ve euronun çok daha üzerinde gelir elde ettiğini dile getirdi.

Vega kazandırıyor

Folkart Vega’da anahtar teslim süreci başladı. Folkart Vega’ya yatırım yapanlar, Türk lirası bazında bileşik enflasyonun, dövizde yaşanan artışa rağmen dolar ve euronun çok üzerinde getiri elde etti. Yaklaşık 1 milyar 650 milyon liralık yatırım değerine sahip Folkart Vega’yı, pandemiye rağmen zamanında teslim etmekten mutlu olduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Vega projemizin lansmanını İstanbul-İzmir otoyolunun hizmete girmesinden kısa bir süre sonra yapmıştık. O gün İzmir’in artık çok daha kolay ulaşılabilen bir kent haline geldiğini vurgulamış ve bunun kent ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söylemiştim. Anahtar tesliminden hemen önce de 1915 Çanakkale Köprüsü hizmete girdi. İzmir artık tüm yolların çıktığı kent. Kısaca ‘Tüm yollar İzmir’e çıkar’ da diyebiliriz” dedi. Dubai’nin ardından bu yaz Almanya Berlin’de ofis açacaklarını kaydeden Sancak, önümüzdeki dönemde başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin önemli kentlerinde yeni yatırımlar planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

4 bin 500 kişiye iş

Folkart Vega’da satışların yüzde 37.8’i ilk üç ay içinde gerçekleşti. İlk yıl yüzde 72.8’lik satış oranına ulaşıldı, inşaat tamamlanmadan proje yeni sahipleriyle buluştu. Vega’da ciddi oranda Avrupa merkezli yabancı satışı da gerçekleşti. Yaklaşık 4 bin 500 kişiye istihdam sağlandı.

İlk konut sahipleri iş dünyasından Nedim Saba ve Eli Alharal ile tiyatro sanatçısı Volkan Severcan oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Genel Müdürü Metin Sancak’tan anahtarlarını aldı.