Ege Yağmurda kaza ölümü getirdi

Yağmurda kaza ölümü getirdi

22.04.2010 - 01:17 | Son Güncellenme:

Akhisar otobüsü Sabuncubeli Rampası’nda kontrolden çıktı, 21 kişinin bulunduğu araç savrulup devrildi, şoför can verdi

Yağmurda kaza ölümü getirdi

Yağmurla kayganlaşan yolda aşırı sürate dikkatsizlik de eklenince kaza “geliyorum” diyor. Dün sabah İzmir’de etkili olan yağışta kaza üstüne kaza yaşandı. Bunlardan birinde ise faciadan dönüldü. Akhisar’dan 21 yolcusuyla İzmir’e hareket eden 53 yaşındaki Fahrettin Çobanoğlu’nun kullandığı 45 HA 2224 plakalı otobüs, saat 07.30’da Sabuncubeli Rampası’ndan inerken Bornova Mezarlığı yakınlarında savruldu. Araç hızla bankete düştü, Çobanoğlu’nun çabalarına rağmen daha sonra bariyerlere çarpıp yan yattı. Şoför Çobanoğlu otobüsün altında kalıp hayatını kaybetti. Dehşet dolu anlar yaşayan yolcular şans eseri yaralı kurtuldu, Ege Üniversitesi, Bornova Devlet ve Tepecik Eğitim Hastanelerinde tedaviye alındı. Sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Emniyet kemeri takılı değildi
Otobüs şoförü Fahrettin Çobanoğlu’nun emniyet kemerinin takılı olmadığı belirtildi. Yaralılar arasındaki araç sahibi Mustafa Kılınç, arkadaşının cansız bedeni karşısında gözyaşı döktü, olayın şokunu uzun süre atamadı.

Haberin Devamı

Çeşme kazası sanıklarına hapis
Çeşme Çakabey Kavşağı’nda alkollü araç kullandıkları ve trafik kazasında Ebru Eralsay (23) ile Suna Ağır’ın (33) ölümüne, dört kişinin yaralanmasına neden oldukları iddia edilen sürücülerden Muharrem Efe Demirel ile Hasan Özkan’a 15 yıl hapis istemiyle açılan dava sonuçlandı. Son duruşmada sanıklar, üzgün ve pişman olduklarını belirterek, tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan Demirel’e 5 yıl 6 ay 20 gün, Özkan’a ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Hırsız karı-koca banyoda yakalandı
Şirinyer’de, Sercan Baran’a ait dairenin bulunduğu 3. kata çıkan biri kadın iki kişiden şüphelenen apartman sakinleri, polisi aradı. Baran’ın daire kapısının zorlandığını belirleyen polis eve girdi. Odaların karıştırıldığını, çekmecelerin açık olduğunu gören ekipler, banyoda saklanmaya çalışan F.D. (25) ile H.B.’yi (25) gözaltına aldı. İki zanlının imam nikahı ile yaşadıkları öğrenilirken, üzerlerinde, evden çaldıkları 2 kol saati, bir cep telefonu, 1 altın künye, 2 altın küpe, 1 tek taş yüzük ile 2 altın kolye ele geçirildi. Hırsızlıktan F.D’nin 6, H.B.’nin ise 26 kaydının bulunduğu belirlendi.

Haberin Devamı

POLİSTE 24 SAAT
Caminin 4 kapısı çalındı Bayraklı’da İmam Tahsin Göktaş, görev yaptığı Gazali Camii’nin dört kapısının yerinde olmadığını görünce durumu yetkililere beldirdi. Ekipler, 7310 Sokak’taki camide parmak izi çalışması yaptı, zanlılar Ş.T. ve S.G.’yi kısa sürede yakaladı.
Tarihi testi bulundu Bornova’da Erzene Mahallesi, 8 Sokak’ta inşaat kazısında 25 cm boyunda çift kulplu tarihi toprak testi bulundu. Testinin hangi dönemden kalma olduğunun tespiti için müze müdürlüğüne gönderildi.
Terasta hint keneviri Karabağlar’da Yunus Emre Mahallesi’nde bir suçtan aranan E.D. evinde yakalandı. Polis, evde yaptığı aramada terasta ekilmiş olan 70 kök hint keneviri buldu.

Yazarlar