Ege Yanlış ameliyat yargıda

Yanlış ameliyat yargıda

15.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ameliyathanede katarakt ameliyatı olacak hastayı başka hastayla karıştırıp rahimini alan doktor, hemşire ve anestezi uzmanından oluşan 15 kişi için 3 yıl hapis isteniyor

Yanlış ameliyat yargıda

Manisa’nın Salihli İlçesi’nde 2002 Temmuz’unda bir çocuk annesi ev hanımı Saadet Kılınç (58), emekli öğretmen eşi Kazım Kılınç ile katarakttan kurtulmak için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne geldi. Ameliyathanede Kılınç’ın üzerine, yandaki diğer sedyede yatan ve rahiminde kist bulunan Ünsal Bektaş’ın dosyası konuldu. Kadın Doğum Uzmanı Dr. Y.A., adını bile sormadan Saadet Kılınç’ın rahimini aldı. Göz doktorları, Ünsal Bektaş’ın kendi hastaları olmadığını farketti. Kılınç, kadın doğum ameliyathanesinde rahimi alınmış ve dikiş atılırken bulundu. Ameliyatı yapan Dr. Y.A. ile Anestezi Uzmanı Dr. E.D. açığa alınıp, haklarında soruşturma başlatıldı. Danıştay 1. Dairesi, olayın sorumluları hemşire N.S., Dr. Y.A., Dr. A.R.T.B., Anestezi Uzmanı Dr. H.B., Dr. M.K., hemşire M.B., hemşire P.A., Prof. Dr. T.U., Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi E.D., G.N.K.T. ve T.E.D., ameliyat ekibinden A.T.Ö., A.Y. ve Ö.K. ile hemşire D.K.’nin yargılanmaları için izin verdi.
Savcı, yanlış hastayı ameliyat eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı araştırma görevlileri Dr. Y.A., M.K. ve A.R.T.B. için “taksirle yaralama”dan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer sanıklar için ise “görevi kötüye kullanmak”tan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası talep etti. Haklarında dava açılan 15 kişi önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.