Ege Yaraları birlikte saracağız

Yaraları birlikte saracağız

08.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in köklü spor kulüpleri, 7.7’lik Kahramanmaraş depremi sonrası sivil toplum kuruluşu görevlerini yerine getirmek için kolları sıvadı. Camialar, tesislerini ve nüfuzlarını yardımlaşma adına kullanmaya başladı. AFAD koordinasyonunda stadyumlar, salonlar ve spor tesisleri ihtiyaç olan malzemeleri toplama alanlarına dönüştürüldü.

Yaraları birlikte saracağız

Milliyet - Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde 10 il, saat 04.17’de Kahramanmaraş merkezli Richter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğünde depremle şok yaşadı. Birçok ilden can kaybı haberleri alınırken, İzmir’deki spor camiasından geçmiş olsun mesajları ve yapılan yardımlar çığ gibi büyüdü. Kent, deprem bölgesindeki vatandaşları unutmadı. Şehirdeki pek çok kulüp de AFAD tarafından belirtilen listede yer alan ‘kullanılmamış’ ihtiyaç malzemelerinin stadyumlarına, tesislerine, salonlarına ulaştırılmasını istedi. Kan bağışına da dikkat çeken ekipler, vatandaşları Kızılay’ın yardım çadırlarına davet etti.

Haberin Devamı

Bölgeye ulaşacak

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi. Göz Göz yapılacak yardımlarla ilgili de, “Göztepe Spor Kulübü ve taraftarları olarak depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için ihtiyaç listesindeki ürünler Gürsel Aksel Stadyumu’nda toplanacak ve toplanan bu yardımlar ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılacaktır” açıklamasını yaptı.

Öte yandan, depremin yaralarını sarmak için GÖZGÖZ mağazalarının depolarında bulunan kışlık ürünlerin taraftarlarla koordine edilerek deprem bölgesine ulaştırılacağını duyurdu. İzmir ekibi Göztepe, taraftarının sosyal medyadan yaptığı çağrılara kulak verdi ve mağazalarının depolarında bulunan kışlık ürünleri taraftarıyla koordine ederek depremzedelere ulaştırılacağını resmi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle GÖZGÖZ mağazaları depomuzda bulunan kış koşullarına uygun tüm ürünler kulübümüz tarafından ilgili kamu kurumlarıyla ve taraftarımızla koordine edilerek deprem bölgesine ulaştırılacaktır” denildi.

Haberin Devamı

Yaraları birlikte saracağız

Dernekler devrede

1 Lig’in diğer ekibi Altay ise, taziye ve başsağlığı mesajlarının ardından Kızılay’a kan bağışı için destek beklediklerini açıkladı. Altay Taraftarlar Derneği’nin, “Alsancak’taki Taraftarlar Derneği’mizi yardım noktasına dönüştürdük. Toplanacak malzemeleri dağıtmak, yaraları hep birlikte sarmak, daha güçlü ayağa kalmak için afet bölgesine gidiyoruz” söyleminin ardından, “Kulübümüz deprem bölgesine yardım edebilmek adına seferberlik ilan etmiştir. Mağazalarımızda bulunan tüm kışlık ürünlerimize ek olarak mont ve battaniye toplanacaktır. İştirak etmek isteyen taraftarlarımız ve İzmir halkı, Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’mize ürünleri teslim edebilir” diyerek depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını saracaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Tesisler, yardım merkezi oldu

Altınordu ise yaptığı açıklamada, “Altınordu Futbol Kulübü olarak depremden dolayı depremzedelere iletilmek üzere Sait Altınordu Tesisleri’mizde yardım toplama merkezi kurduk. İzmirli futbolseverler, Yeşilyurt’ta bulunan Sait Altınordu Tesisleri’mize depremzedeleri soğuktan korumak amacıyla eldiven, bere, mont, çorap, ayakkabı, polar, battaniye, uyku tulumu, bebek maması, el feneri, kalem pil vb ürünleri getirebilirler. Vatandaşlarımızı soğuktan korumak amaçlı bizler de organize ederek yardımları yerine ulaştırmak konusunda destek verebilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Kan bağışı hayat kurtarır

TFF 2. Lig’de ter döken Bucaspor 1928 ise, kan bağışının önemine dikkat çekti. Sarı lacivertliler, “Deprem bölgelerinde oluşacak kan ihtiyacı için herkesi şehirlerinde bulunan en yakın Türk Kızılayı Kan Merkezleri’ne kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Kan bağışı hayat kurtarır” diyerek çağrıda bulundu.

Aynı ligde mücadele eden Menemen FK ise, Menemen İlçe Stadı’nın yardım toplama merkezi olduğunu belirten yazısında, “Deprem bölgesindeki şiddetli kış şartlarını göz önüne alarak ısıtıcı, uyku tulumu, standart veya termal battaniye, termal içlik, kalın mont, bere, eldiven, atkı gibi kışlık eşyaları oluşturulan yardım masasına iletebilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

7/24 hizmetteler

TFF 3. Lig’in İzmir temsilcisi Karşıyaka da, kayıtsız kalmadı. ‘Afet bölgesine ulaşan ekiplerin tespitlerine göre’ isimli bir yazı paylaşan kulüp, “İçme suyu, hazır gıda, uyku tulumu, tüplü ısıtıcı, çadır başta olmak üzere tüm yardımlarınızı, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’na bırakabilirsiniz. Salonumuzda her türlü yardım malzemesi gruplandırılarak kolileniyor ve sonrasında deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere tırlara yüklenmeye devam ediyor. Paketleme için boş koli ihtiyacımız yoğun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Yardımlarınızı, saat sınırlaması olmadan 7/24 ulaştırabilirsiniz. Kullanılabilir durumda olan her ikinci el eşya da kabul edilmektedir” mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Dört koldan destek

Yaşanan yıkıcı olaylara voleybol camiası da sessiz kalmadı. ‘Çok üzgünüz’ diyen Altekma, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı. Arkas, AVR Atletik ve sporun her branşından kulüpler, camialar ülkemizin içinde bulunduğu bu duruma destek kampanyaları için dört bir koldan destek verdi.

Yaraları birlikte saracağız

Bucaspor, yardım çağrısı yaptı

Bucaspor 1928’in fizyoterapisti Burak Yıldırım’ın ailesinin Gaziantep’te enkaz altında kaldıkları öğrenildi. Sarı lacivertli kulüp, “Fizyoterapistimiz Burak Yıldırım’ın ailesi Gaziantep İslahiye ilçesi Dervişpaşa Mahallesi Molla Hasan Caddesi Kardelen Apartmanı’nda enkaz altında kalmıştır. Kendilerinin sesi duyulmakta fakat iletişim kurulamamaktadır. Bucaspor 1928 olarak AFAD ve tüm yetkili kurumlardan ailenin kurtarılması ve durumları ile ilgili bilgi alınması konusunda acil yardım beklemekteyiz” çağrısı yaptı. Daha önce Göztepe forması giyen Yeni Malatyasporlu Barış Başdaş, 7.7’lik ilk depremde ikinci kattan atladığı için ayağından ciddi şekilde yaralanırken, önceki yıllarda Karşıyaka’yı çalıştıran Ahmet Taşyürek ve Göztepe’de görev yapan İlhan Palut’un memleketleri Hatay’daki birçok yakınının enkaz altında kaldığı öğrenildi.

Altınordu Taner’e kahroldu

BAL Ligi ekiplerinden Kahramanmaraş İstiklalspor forması giyen Taner Kahriman, deprem sonrasında vefat etti. Enkaz altında bulunan 25 yaşındaki futbolcunun hastanede yaşamını kaybettiği belirtildi. Altınordu, akademisinden yetişen eski futbolcuları için başsağlığı mesajı yayımladı. Yapılan paylaşımda, “Akademimizin eski oyuncularından ve Kahramanmaraş İstiklalspor forması giyen Taner Kahriman’ın yaşanan deprem sonucunda vefat ettiği haberini üzüntüyle öğrendik. Taner Kahriman’a Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz” denildi. Orduspor FK, Artvin Hopaspor, Dersimspor camiaları ve taraftarları da Kahriman’ın vefatının ardından taziye mesajları yayınladı.

Dualar Savut İçİn

İzmirli futbolcu Kerim Alıcı da enkaz altından kurtuldu. Altınordu altyapısında ikiz kardeşi Barış Alıcı’yla birlikte yetişip 6 yıl profesyonel olarak forma giydikten sonra önce 2020’de Göztepe’ye, ardından sezon başında Süper Lig temsilcisi Atakaş Hatayspor’a transfer olan 25 yaşındaki Kerim, depreme yakalandı. Üzerine odanın duvarı devrilip kendi imkanlarıyla enkazdan çıkan futbolcunun birçok takım arkadaşı ve hocaları da son anda kurtuldu. Ayrıca İzmirli sportif direktör Taner Savut’un ise hala enkaz altında olduğu bildirildi. İzmirspor’da profesyonel olup ardından Fenerbahçe’nin yolunu tutan 49 yaşındaki Savut, birçok kulüpte futbolcu olarak forma giydikten sonra Ege’de Manisa Futbol Kulübü’nde 2 farklı dönemde sportif direktörlük yaptı. Evli ve 1 kız babası Taner Savut’un Manisa’da yaşayan ailesi de umutla gelecek haberi bekliyor.