Ege ‘Yarım asırlık sorun çözülüyor’

‘Yarım asırlık sorun çözülüyor’

11.07.2018 - 23:17 | Son Güncellenme:

EGİAD’da düzenlenen toplantıda, İzmir’de 1 milyon 300 bin yapının uygulamaya konu olduğunu belirtildi

‘Yarım asırlık sorun çözülüyor’

Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Aydın Buğra İlter ev sahipliğindeki ‘İmar Barışı ve Uygulamaları’ toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, konunun 50 yıllık bir sorun olduğunu anlattı, “Büyükşehirlere göç edenlerden bir kısmı şehir merkezinde yaşarken bazıları da hazine arazisine ya da şehrin çeperlerine yerleşiyor.

Haberin Devamı

Deprem riski

Bu durum kaçak yapılaşma ve görüntü kirliliğini artırdığı gibi, toplumun yüzde 65’inin de depreme dayanıksız yapılarda oturması sorununu ortaya çıkarıyor” diye konuştu.
İzmir’in birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Varan, “Çok riskli bir şehirde yaşıyoruz. Çarpık yapılaşmaya karşı acil olarak dönüşümü başlatmalıyız. İmar barışı da bu dönüşümün önemli bir adımıdır. Kanun çıktığı günden itibaren İzmir’de büyük bir ilgi var. Kentte 10 gün içinde 151 toplantı yaptık. Kurumumuzda 25-30 masamız var. 150 arkadaşımız bilgilendirme yapıyor. Vatandaş kendi beyanından sorumlu olacak. Bu barış milletin içini ısıtacak” dedi, şözlerini şöyle sürdürdü:
“Devlet ve vatandaş barışıyor, helalleşiyor. Vatandaşımız bir ücret yatıracak. Bu gelir şehirlerin dönüşümde kullanılacak. Elektrik ve suyunu alamayanlar da imar barışı ile bu sorunu çözecek. İmar barışına 31.10.2018 tarihine kadar başvurulabilir, e-devlet üzerinden mevzuatı kabul edebilirsiniz.