Ege YARIM SAAT YAĞDI HAYAT FELÇ OLDU

YARIM SAAT YAĞDI HAYAT FELÇ OLDU

05.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir yine yağmura teslim oldu, pek çok yere yıldırım düştü. Aydın’da hastaneyi su bastı. Salihli’de toprak kayması meydana geldi

YARIM SAAT YAĞDI HAYAT FELÇ OLDU

Önceki gece başlayan şiddetli yağmur, İzmir, Aydın ve Salihli’de etkili oldu. İzmir’de saat 20.30 sıralarında gök gürültülü sağanak yağış başladı. Şimşekler, gökyüzünü adeta yırttı, yıldırımlar düştü. 30 dakika süren yağmurda ev ve işyerlerini su basmadı ancak trafik durdu. Kimi sürücüler, araçlarını bir yere çekip yağmurun dinmesini bekledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaire Daire Başkanlığı yetkilileri, ekiplerin belli noktalarda önlemlerini aldığını söyledi. Şiddetli yağmur nedeniyle kentin bazı bölümlerinde 15 dakika süren elektrik kesintisi yaşandı.

Haberin Devamı

Yağmur, dolu ve toprak kayması

Salihli’de etkili olan sağanak yağmur ve ardından gelen dolu yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilerken bir çok evle işyerini su basmasına neden oldu. Öte yandan Kurşunlu Kaplıcaları yakınında toprak kayması meydana geldi. Şiddetli yağmur aralıklarla gece boyunca sürdü. Yağmurun ardından gelen ve bir süre devam eden dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Hastanede su baskını paniği

Aydın’da, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalık Hastanesi Acil Servisi’ni bu bastı. Su baskının ardından yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle çok sayıda hasta, ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Tırpancı, “Korkulacak bir şey yok. Her şey kontrol altında. Önlem amaçlı bazı hastaları diğer hastanelere sevk ediyoruz” dedi. Ayrıca Aydın Devlet Hastanesi yakınındaki alt geçitte çökme oldu. Ölen ya da yaralanan olmadı.