Ege Yaşar Oda Orkestrası İdil Biret’i ağırladı

Yaşar Oda Orkestrası İdil Biret’i ağırladı

03.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

YAŞAR Üniversitesi Oda Orkestrası, “Cumhuriyetimizin 86’ncı Kuruluş Yıldönümü Konseri” verdi.

Yaşar Oda Orkestrası İdil Biret’i ağırladı

Selçuk Yaşar Kampusü Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte orkestrayı Rus şef Alexander Rudin yönetti. Devlet sanatçısı İdil Biret de solist olarak sahneye çıktı. Dünyaca ünlü piyano sanatçısı, Bach, Walton ve Hindemith’ten eserler çaldı. Şef Rudin ve Biret, bir de süpriz yaptı. Bir eseri doğaçlama olarak birlikte seslendirdi.


Belediye Korosu’ndan unutulmaz bir konser
Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, şef Mihriban Sayın yönetiminde Cumhuriyet’in kuruluşunun 86’ncı yıldönümü nedeniyle konser verdi. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte, sahneye gelen iki genç solist ve ellerinden tuttukları iki küçük çocuk, Türk Bayrağı açtı. Bu görüntü izleyicilerce coşkuyla alkışlandı. Belediye Başkanı Cevat Durak, koro üyelerine çiçek takdim etti. Durak, Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve ilkelerine her zaman sahip çıkacaklarını, bugünkü konserin de bunun bir simgesi olduğunu söyledi.


Bu gecede ellerden bayrak hiç düşmedi
ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Aliağa Şubesi, Cumhuriyet’in 86’ncı yıldönünü etkinlikleri kapsamında yemek düzenledi. Gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milli Mücadele yılları anlatıldı, Cumhuriyet’in ne şartlarda kurulduğuna dikkat çekildi. Daha sonra zeybek oynandı, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı ve Atatürk’ün sevdiği türküler söylendi. Ellerden bayrak eksik olmadı.


Karşıyaka’da Ata’dan Ana’ya saygı koşusu
KARŞIYAKA Belediyesi, “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu”nu bu yıl 16’ncı kez düzenleyecek. Katılımcılar, 8 Kasım Pazar günü saat 10.00’da toplanacak. Anayasa Meydanı’ndan başlayıp Zübeyde Hanım’ın kabrinde son bulacak koşu; erkekler, bayanlar ve engelliler ana kategorilerinde, farklı yaş gruplarında yapılacak. İlk üçe girenlere madalya verilecek. Her katılımcıya, Ulu Önder’in büyük eseri Nutuk, tişört ve Atatürk rozeti armağan edilecek. Ayrıca kurayla belirlenecek altı kişiye, 100 TL’lik spor malzemesi ve hediye çekleri sunulacak. Kayıtlar, Mavişehir Spor Salonu’nda alınıyor.