Ege Yaz aylarında gözü iyi korumak gerekli

Yaz aylarında gözü iyi korumak gerekli

25.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hava şartlarının gözleri fazlasıyla etkilediğini belirten Op. Dr. Özdamar, “Kızarıklık kaşıntı, batma, ağrı ve şişlik olduğunda vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun” dedi

Yaz aylarında gözü iyi korumak gerekli

Özel Atagöz Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Işık Özdamar Sıcak hava, nem, toz, polen, rüzgar ve güneşin göz alerjilerine neden olabileceğini belirterek, “Gözlerimiz çevre şartlarından çok etkilenir. Bu yüzden yaz aylarında bebeklerden yaşlı hastalarımıza kadar tüm yaş gruplarında hem alerjik konjonktivit hem de bakteriyel viral konjonktivitler daha fazla görülmektedir” dedi.
Havuzların içerdikleri klor nedeniyle alerjiyi artırırken sirkilasyon olmadığı için enfeksiyon riskini artırabileceğini söyleyen Op. Dr. Özdamar, “Özellikle hassas gözlere sahip olan kişilerde sıkça göz alerjileri görülebilmektedir. Bu kişilerin göz hijyenine diğer kişilere oranla daha fazla dikkatli olmaları gerekmektedir. Deniz daha güvenli olsa da kalabalık ve sıcak saatlerden kaçınmak gerekir. Güneş gözlüğü, şapka ve soğuk su ile yüzümüzü yıkamakta korunma da önemlidir” diye konuştu.
Erken tedavi önemli
Göz kızarıklığı, kaşıntı, batma, ağrı ve şişlik olduğunda vakit kaybetmeden uzman bir göz doktoruna başvurmak gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Özdamar, “ Çocuklarda alerjik konjuktivit tedavi edilmediğinde göz kırpma tiklerine neden olur. Erken tedavi her zaman çok önemlidir. Göz alerjilerinin tedavisinde temel nokta, soruna sebep olan maddeyle teması ortadan kaldırmak veya kısıtlamaktır. Ama öncelikle hangi maddeden kaçınacağınızı bilmeniz gerekir. Gerekirse, bir alerji uzmanı tarafından alerjeni belirlemek üzere deri veya kan testi yapılabilir” bilgisi verdi.