Ege Yemeğiniz kapıya gelsin

Yemeğiniz kapıya gelsin

08.06.2021 - 00:02 | Son Güncellenme:

Lezzetli Yaşam Kurucusu Orak, insanlara bütün yemeklerin doğru pişirme koşullarında, doğru oranlarda yapıldığında sağlıklı hale gelebildiğini lezzetten ödün vermeden de diyet yapabileceklerini gösterdiklerini söyledi

Yemeğiniz kapıya gelsin

Selen Deniz / Marka Portresi - Lezzetli Yaşam’ın kurucusu Yaşam Orak, evinin mutfağında pişirerek başladığı yolculuğunda şu anda 20 kişilik bir ekiple İzmir’in tamamına hizmet ulaştırıyor.

Haberin Devamı

İşletme ve ardından da yönetim ve organizasyon okumuşsunuz. Şu an yaptığınız iş ise farklı bir alanda. Bize biraz geçiş sürecinizden bahseder misiniz?

Ben aslında hobisini mesleğine dönüştürebilmiş şanslı insanlardanım. Yemek yapmak, büyük masalar kurmak bana her zaman çok keyif vermiştir. Ben de bundan 11 yıl önce yemek yapma sevgimi okuduğum bölümle birleştirip bir iş fikrine dönüştürdüm. Şu an geldiğim noktada baktığım zaman okuduğum okul ve yaptığım yüksek lisans aslında bugün beni ben yapan, firmamı büyütmemi sağlayan her bilgiyi bana vermişti. Çünkü farklı sektörlerden de olsa şirket yönetimi her yerde benzer şekilde işliyor. Bir yönetici; muhasebeyi bilmeli, ekip yönetmeyi bilmeli, pazarlama konusunda fikirleri olmalı, tedarik süreçlerini bilmeli gibi farklı özellikler gerektiriyor. Benim okuduğum işletme bölümü bana bunlar hakkında teorik bilgileri öğretti. Ardından okuduğum yönetim ve organizasyon ise yine benzer konuları temeline alarak bu sefer şirket organizasyonu konusunda bana teorik katkılar sağladı. Ben de bütün bunları doğru zamanda doğru yerlerde kullandım.

Haberin Devamı

Lezzetli Yaşam’ı kurmaya nasıl karar verdiniz?

Başarılı olabilmek ve Adana gibi yemeklerin çok lezzetli olduğu bir şehirde fark edilmek için olmayan bir şey yapmalıydım. Ben de diyet yemek yapmaya karar verdim. Kebabıyla ünlü bir şehre diyet yemek kültürünü tanıtmak takdir edersiniz ki pek kolay olmadı. Bu başlangıçta çok zordu çünkü kapıya servis diyet yemek o dönemde olmayan ve insanların ilk kez karşılaştığı bir sistemdi. Bir de en önemlisi Adana’daydım ama bu dezavantajı çok çalışarak fırsata çevirdik ve çok hızlı bir büyüme grafiği yakaladık. İnsanlara aslında günlük hayatta yedikleri bütün yemeklerin doğru pişirme koşullarında doğru oranlarda sağlıklı yemekler haline gelebildiğini lezzetten ödün vermeden diyet yapabileceklerini gösterdik.

‘Sıfırdan başladım’

Kuruluşunuz Adana’da oldu değil mi? Bir işletmede şehir değiştirmek oldukça radikal bir karar, siz bu kararı nasıl aldınız?

Gıda sektörü tedarik, hazırlık ve servis olarak zaten başlı başına zor bir sektörken ben kişiye özel, eve servis diyet yemek yolunu seçerek aslında işleri iyice zorlaştırmıştım. Yoğun ve yorucu bir süreç sonunda bir sitem kurup işe alıştığım dönemde eşimin işi dolayısıyla İzmir’e taşınmaya karar vermiştik. Benim için çok zor bir karar olsa da İzmir’de bu işi çok daha fazla büyütebileceğimi biliyordum. Kurulu bütün düzenimi orda bırakarak ikinci kez sıfırdan başlamaya İzmir’e geldiğimde elimde iyi bildiğim, sevdiğim ve tutkuyla yaptığım bir işim vardı. Sahip olduğum yemek kültürü sayesinde İzmirlilere diyette lezzet ve çeşitlilik konusunda yepyeni seçenekler sunmuştuk. Bu sayede de öngördüğümden kısa sürede büyümeyi başardık.

Haberin Devamı

Herkese uygun paket var

21 Günde Değişim Programı’nızdan biraz bahseder misiniz?

Biz bu işe başlangıçta diyet yemek servisi yapmak olarak başlasak da şu anda geldiğimiz noktada değişen trendler ve değişen taleplerle Lezzetli Yaşam artık kişiye özel sağlıklı beslenme firması haline geldi. Başlangıçta sadece diyet beslenme ve detoks paketlerimiz varken şu anda “Lezzetli Yaşam’da sana uygun bir paket mutlaka vardır” diyebiliyoruz. Çünkü yemek seçeneklerimizi zamanla artırdık. İnsanlar yıllar içinde sağlıklı yemek trendinin de yükselmesiyle bu alana daha fazla ilgi duymaya ister evde ister işte olsun gün içinde yediklerine dikkat etmeye başladı. Gördüğümüz ilgi de bizim kendimizi geliştirmemiz için daha motive şekilde çalışmamıza, yeni konseptler üretmemize teşvik edici oldu.

Haberin Devamı

Sağlıklı beslenmenin gitgide daha önem kazandığı günümüzde sadece kendisi için değil, çocuğuna paket almak isteyen, anne babasına paket almak isteyen üyelerimiz oldu. Aralıklı oruç, 21 günlük şekersiz beslenme, ketojenik beslenme, eliminasyon diyeti, sporcu beslenme, vegan beslenme paketleri de son dönemde tercih edilen paket seçeneklerimiz.

Kişiye özel

Üyelik sisteminiz nasıl işliyor? Günlük yemek siparişi mi alıyorsunuz yoksa haftalık ya da aylık paketleriniz de var mı?

Üyelik sistemimiz haftalık ve aylık olarak iki şekilde işliyor. Sağlıklı beslenmeye karar veren kişilere diyetisyenimiz danışmanlığında doğru paket seçeneğini sunuyoruz. Sonrasında kişiye özel zevklerine göre düzenlediğimiz paketlerimizi doğru kaloride hazırlayıp evlerine ya da işyerlerine gönderiyoruz. Bizim için önemli olan günlük taze olarak ürettiğimiz ürünlerin, soğuk zincirle kişilere ulaşmasını sağlamanın yanı sıra üyelerimize lezzetli, keyifli ve sürdürülebilir bir diyet süreci sunmak. Tek başıma evimin mutfağında pişirerek başladığım bu keyifli yolculuğun 20 kişilik bir ekiple İzmir’in tamamına hizmet ulaştıran bir yemek ağına dönüşmesi beni her geçen gün daha mutlu ediyor.