Ege ‘Yerli ve milli üretimi artıracağız’

‘Yerli ve milli üretimi artıracağız’

27.02.2018 - 00:33 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan vekili Necip Kalkan komisyon üyeleri ile Sakarya ve Bursa’da bulunan TOYOTA, RENAULT ve TOFAŞ  FIAT’ın fabrikalarına inceleme ziyaretinde bulundu.

‘Yerli ve milli üretimi artıracağız’

Otomotiv sektörünün Türkiye açısından önemini vurgulayan Kalkan, “Türkiye ihracatının lider sektörü otomotiv. Sergilediği başarı grafiği her ay artarak devam ediyor. Ülkemizin istihdamı, geleceği ve katma değeriyle otomotiv sektörünün yıllık ihracat hacmi 29 milyar doları aşmış durumda” dedi.

Haberin Devamı

‘İhracatın yüzde 5’i’

Kalkan, “TBMM Sanayi Komisyonu olarak sektörün isteklerini, taleplerini dinlemek gerekli gelişimlerin yapılarak üretim ve ihracatın gelişmesini sağlamak için bu ziyareti gerçekleştirdik.
Bugün dünya otomotivini 100 kabul edersek 1.7’sini Türkiye üretiyor. Bu rakam ülkemiz ihracatının tamamının yüzde 5’i civarında” diye konuştu.

Kalkan, “Hükumet olarak üretim kapasitemizi, rekabet gücümüzü, araştırma geliştirme kapasitemizi daha da arttıracak projeler üretiyoruz. Tabi ki yatırımcılarımız olacak ama bizler kendi teknolojimizle yerli ve milli ürünleri daha çok üreteceğiz” şeklinde konuştu