Ege ‘Yeşil Altın’ın kalbi İzmir’de atacak

‘Yeşil Altın’ın kalbi İzmir’de atacak

02.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İZFAŞ tarafından organize edilen Olivtech 2011 1. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, 3 Mart 2011 Perşembe günü İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda açılıyor.

‘Yeşil Altın’ın kalbi İzmir’de atacak

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK)’nin desteğiyle düzenlenen fuara 120 firma katılıyor. Fuara Romanya, İngiltere, Almanya, Ukrayna, Yunanistan, Filistin, İran, Ürdün, Irak ve Suriye’den ziyaretçiler gelecek. Aynı gün ‘Türkiye’de Zeytinyağının Tüketimini Arttırmak’ konulu panel gerçekleştirilecek. Panele Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Gazeteci İsmail Uğural, Mutfak Dostları Derneği Genel Başkanı ve Gazeteci Ahmet Örs, UZZK Başkanı Dr. Mustafa Tan, Gazeteci-Yazar Nedim Atilla, Üretici Selim Kantarcı konuşmacı olarak katılacaklar. 4 gün açık kalacak olan fuar, 10.00 19.00 saatleri arasında gezilebilir.

Lezzetler Şöleni düzenlenecek
Olivtech kapsamında kapsamında 5 Mart Cumartesi günü düzenlenecek olan Zeytinyağlı Lezzetler Şöleni’nde ise birbirinden lezzetli zeytinyağlılar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Önümüzdeki yıllarda uluslararası hale gelmesi planlanan şölene Türkiye genelindeki lokanta ve restaurantlar katılıyor. Şölende, 25 katılımcı 66 yemek sunumu ile yer alacak. Toplanan tüm yemek tarifleri fuar bitiminde kitap haline getirilecek.

EGEV, EXPO 2020 için destek turunda
EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak, EXPO 2020’nin İzmir’de yapılması için Ege Bölgesi’ndeki tüm oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarını işbirliğine davet etti. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Üyeleri, EXPO 2020’nin İzmir’de yapılması için Manisa’da destek turuna çıktı. EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak, Yönetim Kurulu Üyeleri Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan, ESİAD Başkanı Sıtkı Şükrüer, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Delogh, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve MUSİAD eski Başkanı Cemal Öztürk, ilk olarak Vali Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret etti. EXPO 2020 için Vali Güvenç’ten destek isteyen heyet, önümüzdeki günlerde İzmir’e gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da konuyu aktaracaklarını kaydetti.

Eröz İnşaat’tan eğitime destek
İzmir iş dünyasının başarılı ve sevilen isimlerinden, Eröz İnşaat, Turizm ve Otomotiv Şirketi’nin sahibi Hayati Eröz’e eğitime katkılarından dolayı plaket verildi.
Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi’nin 20 bin TL değerindeki doğrama işleri ve tuvaletlerini yaptıran Eröz’e, İzmir’e gelen Okul Müdürü Tahsin Bozkurt ve öğrencileri, plaketle teşekkür etti. Eğitime destek olmaya devam edeceklerini, Türkiye’nin yarınlarına genç öğrencilerin sahip çıkacağını belirten Hayati Eröz, “Turgutlu’dan buraya kadar gelen hocam ve öğrencilere de nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.