Ege Yeşil şölen

Yeşil şölen

21.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Ege Otları Festivali yabani otların sunduğu sağlığı sofralara taşıyacak. Ünlü şeflerin katılacağı atölyeler ve organik pazar etkinliğe renk katacak

Yeşil şölen

Karşıyaka Belediyesi, 26-27 Şubat günlerinde “Karşıyaka Ege Otları Festivali” düzenliyor. Atakent Gondol Kafe’de gerçekleştirilecek festivalde, Ege ve İzmir mutfağının vazgeçilmezi yabani otlardan yapılan yemekler sunulacak. Kurulacak sembolik pazar alanı, Danilo Zanna ve Serkan Çakır gibi tanınmış şeflerin atölyeleri, gastronomide uzman isimlerin söyleşileri ve bilgi yarışması da etkinliğe renk katacak. Festival boyunca yabani otların sağlıklı beslenmedeki yeri, tedariği ve pişirme teknikleri gibi noktalara dikkat çekilecek.
Yeni nesil öğrensin
Tüm İzmirlileri etkinliğe davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze ulaşan, çok değerli bir yabani ot kültürüne sahibiz. Karşıyaka Belediyesi olarak, bu kültüre dair farkındalık yaratmak, yeni nesillere de tanıtarak sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacındayız” dedi.