Ege Yılbaşı hareketliliği turizmciyi sevindirdi

Yılbaşı hareketliliği turizmciyi sevindirdi

30.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

ETİK Başkanı Mehmet İşler kısa yılbaşı tatilindeki hareketliliğin ve yüzde 100’lere ulaşan doluluk oranlarının 2019’un başarılı geçeceğinin müjdecisi olduğunu söyledi

Yılbaşı hareketliliği turizmciyi sevindirdi

Kısa yılbaşı tatilindeki hareketlilik ve yüzde 100’leri bulan doluluk oranları turizmcileri sevindirdi. 29-30 Aralık günleri hafta sonu tatiline 31 Aralık gününü ekleyebilen vatandaş, 1 Ocak’ı da içine alan dört günlük tatili değerlendirmek için turistik tesislere yöneldi. TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, yılbaşı hareketliliğini ‘umut verici’ olarak değerlendirdi. İşler, Yılbaşının hafta sonu tatiliyle birleşmesinden dolayı turizmcilerin beklentilerinin üzerinde dolulukla karşılaştıklarını belirtti, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Ege tercih edildi

“Turizm sektörü, 2018 yılını 46 milyona yakın bir turist ve 34 milyar dolara yaklaşacak bir turizm girdisiyle kapattı. Bu rakamlar ve yılbaşı hareketliliği 2019 yılının başarılı geçeceğinin müjdecisi gibi.” Özellikle Ege’deki beldelerin ve tesislerin tercih edildiğini kaydeden İşler, “İzmir şehir merkeziyle çevresindeki turizm beldelerinde iyi hizmet veren, iyi fiyat, genç ve kaliteli tesisler konuklarını ağırlamaya hazır. Zengin yılbaşı programları hazırlayan otellerin yanı sıra Alaçatı’da ve Çeşme’de düzenlenecek sokak partileri de büyük ilgi görüyor” dedi.