Ege Yine bize hüsran!

Yine bize hüsran!

27.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig’de Royal Hastanesi Bandırmaspor’a konuk olan Altınordu, rakibine 2-1’lik skorla boyun eğdi. İlk yarısını 1-0 geride tamamladığı maçta 82’de Ahmet Dereli eşitliği sağlasa da kırmızı lacivertliler Doğancan’ın golüne engel olamadı ve bu sezon ki dördüncü yenilgisini aldı

Yine bize hüsran

Altınordu ile Bandırmaspor karşılaşmasında aşırı rüzgar iki takımın da oyununu olumsuz etkiledi.
Altınordu rakibi karşısında sürekli topun arkasına geçti. Savunmayı ön plana aldı. Takım halinde disiplinli oyun anlayışından taviz vermediler. Dengeliydiler ve bir takım bütünlüğü vardı. Ancak Bandırmaspor güçlü kadrosuyla oyuna hızlı ve istekli başladı.
Orta alanda futbol zekası üst düzeyde olan Pucko, Akabueze ve Eskişehir’den tanıdığım ön libero Mehmet Özcan ile maçın temposunu ayarladılar.
Ve en önemlisi hücum alternatiflerini kullandılar. Sağdan Okan, soldan Caner’in etkili ortaları ile pozisyon aradılar. Ayrıca Lokman, Altınordu defansının arkasına attığı uzun toplarla Manaj ve Doğancan’a pozisyonlar yaratmaya çalıştı. Altınordu set halinde hücum yaparken kaleci Ali Emre yine günündeydi. 23. dakikada Manaj’ın şutunu harika bir şekilde çıkardı.
Defansında Rıdvan, Volkan, Yusuf ve Ali Dere ile total bir savunma anlayışla oynadılar. 9. dakikada Ali Dere’nin Pucko’nun şutunu boş kaleden çıkarırken gösterdiği performans alkışı hak etti. Orta alanda Kürşad, hücum ve defans arasında bağlantıyı iyi sağlarken, Burak İnce etkiliydi.
Altınordu’nun iyi mücadele ettiği maçta oyun anlamındaki problemi hücuma çıkarken kaptırdıkları toplardı. Bandırmaspor 40. dakikada Landel’in şutunun defansa çarpıp gol olmasıyla 1-0 öne geçti.
Bu maçta da gördüm ki hakemler Altınordu’ya çok basit pozisyonlarda sarı kart gösteriyorlar.
Örneğin 41. dakikada Ali Dere’ye faul bile tartışılan pozisyonda sarı kart gösterirken 43. dakikada Ahmet İlhan’a çok daha sert bir biçimde yapılan harekete faul bile çalmadı!
Altınordu ikinci yarıda Metehan ve Enis Destan’ı oyuna alıp etkinliğini artırdı. Bandırmaspor ise savunma güvenliğiyle galibiyeti koruma amacındaydı. Altınordu ilk yarıya göre daha çok hücum aksiyonlarında etkiliydi. Orta alanda topla daha fazla buluştu.
Bandırmaspor 52. dakikada Ali Emre’nin yaptığı kurtarış sonrası, Altınordu kalesinde 75. dakikaya kadar atak bile geliştiremedi. Bandırmaspor sadece alanını savunmaya çalıştı.
Altınordu ön alanda yaptığı baskıyla geriden oyun kurmasına da müsaade etmedi. Sahayı iyi daralttı.
Kanattan geliştirdiği ataklarla oyunun hakimiydiler. Hücumda hareketli, doğru koşular yapan Altınordu etkinliğini artırdı. 82. dakikada oyuna sonradan giren Ahmet Dereli, Recep’in pasında durumu 1-1 yaptı. Altınordu bilhassa ikinci yarıda oynadığı oyunla takım olarak tempo ve enerjisiyle rakibinden üstündü.
Beraberlik golünü attı ama futbolun yine atılan gol sonrası ilk 5 dakika tehlikelidir ifadesi maalesef gerçekleşti. Ve 86. dakikada Doğancan karambolde yaptığı vuruşla Bandırmaspor’u 2-1 öne geçirdi. Evet Altınordu mağlup oldu. Ancak skordan bağımsız değerlendirme yapacak olursak ikinci yarıdaki oyunuyla asla mağlubiyeti hak etmedi.

Haberin Devamı

MAÇIN KARNESİ

ROYAL HASTANESİ BANDIRMASPOR: Gökhan Değirmenci, Lokman Gör, Manaj (Dk.89 Dos Santos), Okan Alkan (Dk.90+3 Bilal Ceylan), Landel, Mehmet, Doğancan Davas (Dk. 89 Burak Süleyman), Akabueze (Dk. 72 Guido Koçer), Caner, Pucko (Dk.72 Kerim Avcı), Gökay
ALTINORDU: Ali Emre, Volkan, Ahmet İlhan(Dk.62 Kenan Fakılı), Ali Dere, Recep, Rıdvan, Burak (Dk. 46 Metehan Yılmaz), Kürşat, Hüsamettin (Dk. 73 Ahmet Dereli) Feyttullah (Dk.55 Enis Desten), Yusuf
GOLLER: Dk. 40 Landel, Dk.85 Doğancan (Bandırmaspor), Dk. 82 Ahmet Dereli (Altınordu)
SARI KARTLAR: Dk. 29 Rıdvan, Dk.43 Ali Dere, Dk.85 Enis Destan (Altınordu) Dk. 63 Lokman (Bandırmaspor)