Ege Yine satış, yine terk

Yine satış, yine terk

16.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir İl Özel İdaresi’ne ait malların satışıyla ilgili mahkeme kararı İl Genel Meclisi’nde yine tartışmaya yol açtı. CHP’li üyeler salonu terk etti, satış AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Yine satış, yine terk

İzmir İl Genel Meclisi’nde temmuz ayında gündeme gelen ve CHP’nin, İdare Mahkemesi’ne taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı satışı konusu yine tartışma yarattı.
Meclis Başkanı İsmail Yılmaz, İdare Mahkemesi’nin satıştan elde edilecek gelirin hangi alanlarda harcanacağının belirtilmemesi üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek, “Valilik, satıştan elde edilecek gelirle ilköğretim okullarının güçlendirilmesi, kuraklık yüzünden yitirilen yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının zenginleştirilmesi için gölet yapımı, sulama sistemlerinin geliştirilmesi ve MOBESE sistemi yapımına ayırılacağını belirtti” diye konuştu.

“Haraç mezat satışa karşıyız”

Yılmaz’ın, eski meclis kararını iptal ederek Valilik tarafından gönderilen yeni önergenin oylanmasını istemesi üzerine Mahmut Esat Aslan dışındaki CHP’li üyeler salonu terk etti.
Oylama sonucunda Mahmut Esat Aslan’ın red oyuna karşı AKP’li üyelerin oyları ile satış kararını içeren Valilik önergesi kabul edildi. Oylamanın ardından söz alan Esat Aslan, CHP’nin yeniden dava açacağını söyleyerek, “Biz malların haraç mezat satılmasına karşıyız. Bu alınan karar da usul ve esas yönünden hukuka aykırıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dilekçesine yanıt sekiz ay sonra gönderildiDenizli İl Genel Meclisi’nde Acıpayam’ı temsil eden CHP’li üye İlhan Özcan, sundukları dilekçeye 8 ay sonra yanıt verilmesine tepki gösterdi.
Acıpayam İlçesi’ne bağlı köylere 300 çöp konteyneri alımı için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne verdikleri dilekçeye aylar sonra cevap verilmesini eleştiren CHP’li Özcan, işleyişin yavaşlığından şikayet etti. Özcan, Acıpayam’a bağlı köylerde temizlik problemini çözmek amacıyla 300 çöp konteynırı talebinde bulunduklarını, bununla ilgili dilekçeyi 28 Ocak 2008’de İl Özel İdaresi’ne verdiklerini, yanıtını ise 16 Eylül 2008’de alabildiklerini anlattı.