Ege Yoğun bakım yatağı olsaydı ölmeyebilirdi

Yoğun bakım yatağı olsaydı ölmeyebilirdi

22.02.2011 - 00:51 | Son Güncellenme:

Bir şeyi yok denilen Ersen’de (7) beyin tümörü çıktı. Yoğun bakım yatağı bulunmadığı için İzmir’e sevki geciken Ersen, ameliyat edildiği Ege Üniversitesi Hastanesi’nde öldü

Yoğun bakım yatağı olsaydı ölmeyebilirdi

Akhisar’da çiftçi Özkan Bilen ve eşi Esra Bilen, 2003 yılında ender rastlanan büyük bir mutluluk yaşadı. Esra Bilen aynı yıl içinde iki doğum yaptı. Ocak ayında çiftin Umut adını verdikleri ilk oğulları dünyaya geldi. Tekrar hamile kalan Esra Bilen, bu kez 24 Ekim’de ikizleri Ersen ve Uğur’u kucağına aldı. Ersen’in üç aydır ortaya çıkan şikayetleri sıklaştı. Çok yemek yemesine bağlanan kusmalarına baş ağrısının eklenmesi aileyi telaşlandırdı. Özel bir hastanede iki gün yattı, birşeyi yok diye taburcu edildi. Daha sonra tomografide beyninde tümör tespit edilen Ersen’in İzmir’e sevkine karar verildi, ancak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Hastanelerinde boş yoğun bakım yatağı bulunamadı. Akhisar Devlet Hastanesi’nde kalan Ersen epilepsi atağı geçirdi, bir süre sonra ikinci epilepsi atağı gerçekleşti. Bu kez talihsiz çocuğun acilen sevkine karar verildi.

Acılı babadan “ihmal var” iddiası
Tekrar Ege Üniversitesi Hastanesi arandı, sevkedin yanıtı üzerine Ersen ambulansla Akhisar Devlet Hastanesi’nden İzmir’e getirildi. Ege Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniği’de acilen ameliyata alınan Ersen, Anestezi Yoğun Bakım Kliniği’ne kaldırıldı. Beyninde ani fıtıklaşma geliştiği belirtilen, doktorların ümit vermediği Ersen, 13 gündür Yeniden Doğuş Kliniği’nde verdiği yaşam mücadelesini yitirdi. Ersen, ölümüyle ikizi Uğur’u yalnız bıraktı. Yoğun bakım yatağı bulunamadığı için ameliyat olabileceği bir hastaneye sevki geciken oğullarının ihmal kurbanı olduğunu öne süren Özkan ile Esra Bilen ve çocuklar büyük üzüntü yaşadı.

Yazarlar