Ege Z jenerasyonu e-sporu seçiyor

Z jenerasyonu e-sporu seçiyor

26.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Türkiye’de e-spora ilgi her geçen gün artıyor. Dünya genelinde gelirinin yaklaşık 200 milyar dolara ulaştığı e-spor, özellikle 18-25 yaş arası gençlerin ilgisini çekiyor.

Z jenerasyonu e-sporu seçiyor

Bu kapsamda spor yorumcusu Kaan Kural, Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin konuğu oldu, sektörü mercek altına aldı. Geleneksel spora göre e-sporun Orta Asya ve Uzak Doğu’da popüler olduğuna dikkat çeken Kural, “Orta Asya’da geleneksel spor anlayışı olmadığı için dijitale de yatkınlık sebebiyle bu sektör çok büyüdü. Bu bölgelerde kaynak ayrılması bakımından ilk 5 sırada diyebiliriz. Amerika’da da farklı değil bu gelişim. Bugün 1 milyar dolara ulaşan değerlemeler var. İyi bir pazarlama stratejileri ile daha da büyüyecek. Z jenerasyonunun tercih ettiği bir alan olması sebebiyle olimpiyatlarda bile yer alması hususunda ciddi fikir oluşturanlar var” dedi.

Haberin Devamı

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer de, “Yükselen bir trendde ve pandemiyle yaklaşık yüzde 40 büyüyen bu ekonominin öngörüsüyle 2030’lara varmadan e-spor endüstrisinin tüm spor endüstrilerinden daha büyük olacağını söylemek yanıltıcı bir tahmin olmayacaktır. Dünyada 18-25 yaş arasındaki gençlerde izlenme oranı basketboldan çok daha fazla olmakta ve futbolun yüzde 5’lik derece ile hemen ardında olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.