Ege Zeytinciye müjde

Zeytinciye müjde

16.09.2022 - 04:34 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin zeytin ile zeytinyağında ilk lisanslı deposu olma özelliğine sahip tesis, Akhisar’da hayata geçiyor. Projeyle ürünler daha sağlıklı muhafaza edilecek, çiftçinin gideri azalacak, üreten kazançlı çıkacak.

Zeytinciye müjde

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, 6 bin 500 ton kapasiteye sahip lisanslı depoculuk için protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Akhisar’da hayata geçecek olan ve Türkiye’nin zeytin ile zeytinyağında ilk lisanslı deposu olma özelliğine sahip tesis, ürünlerin hijyenik ve iklimlendirilmiş ortamda muhafazasına imkan tanırken; devlet tarafından sağlanan stopaj, kira, analiz ve nakliye desteğiyle de çiftçiyi birçok giderden muaf tutacak. Çiftçiler, ürünlerini değerlendiğinde satarak hasat döneminden daha fazla kar elde etme imkanı bulacak.

6 bin 500 ton kapasite

Akhisar’ın hak ettiği şekilde zeytin ve zeytinyağı merkezi haline gelmesi için en önemli adımlardan birini attıklarını ifade eden Belediye Başkan Dutlulu, “6500 tonluk lisanslı depomuzu şehrimize kazandırıyoruz. Bu sayede hem üreticilerimiz kara geçerken hem de şehrimiz hak ettiği gibi zeytin ve zeytinyağı merkezi haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde, lisanslı depoda doluluk oranının yüzde yüz olması beklediklerini ifade eden Alhat ise, “Akhisar Belediyesi ve yatırımcılara verdikleri destekler ve böyle bir projeye öncülük ettiklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.