Ege Zurnazen şenlendirdi

Zurnazen şenlendirdi

09.09.2023 - 01:58 | Son Güncellenme:

Muğla’da bu yıl 8’incisi düzenlenen festivalin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Osman Gürün zurna kültürünü yaşatmak istediklerini belirtti.

Zurnazen şenlendirdi

Dünya’da bir ilk olan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Zurnazen Festivali, Bulgaristan’dan Samir Kurtov, Yunanistan’dan Arestıdıs Dramalis, Azerbaycan’dan Fagan Alasgarov ve ülkemizden Ömer Altuntaş, Buğra Kutbay, Ozan Girgin, Veysel Girgin, Yunus Emre, Hasan Çakan, Aykut Girgin, Memik Avcı, Emrah Girgin, Tibet Var, Dursun Girgin ve Eyüp Girgin gibi usta sanatçıları ağırladı. Sanat Yönetmenliğini Eray İnal’ın yaptığı etkinlikte konuk sanatçı olarak Türk Halk Müziği sanatçısı Oğuz Aksaç, Elif Buse Doğan gibi önemli isimlerde Muğlalılarla buluştu.

Haberin Devamı

Zurnazen şenlendirdi

‘Tüm dünyaya kabul ettirdik’

Son ayağı Fethiye’de gerçekleştirilen Zurnazen Festivali’ne katılan Başkan Dr. Osman Gürün, Muğla’nın sadece turizm ve tarım değil aynı zamanda çok önemli bir kültür kenti olduğunu vurguladı, kültürel öğelerin en önemlilerinden biri olan zurna sanatını tüm dünyaya duyurmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Festivale ilginin her yıl artarak sürdüğünü söyleyen Gürün, “Bana, ‘Zurnanın festivali mi olur?’ diye birçok eleştiri yapıldı. Ancak şu an geldiğimiz noktaya baktığımızda bu festivalin kendine özel bir kitlesi oluştu. Farklı şehirlerden, farklı ilçelerden ve hatta yurtdışından bile izlemeye geliyorlar. Orta Asya’dan, Afrika’ya, Çin’e kadar çok geniş bir coğrafyada karşılaştığımız zurnanın şehrimizdeki öneminin anlaşıldığı ve bunun artık Muğla’nın en özel çalgılarından biri olduğu gerçeğini tüm dünyaya kabul ettirdik. Bizler ‘Umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır, ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ diyen Atatürk’ün evlatlarıyız. Her türlü olumsuzluğa karşı aydınlık yarınlara birlikte ulaşacağız” diye konuştu.