Eğitim Ahb Nedir, Açılımı Ne Demek? Ahb Far Ne İşe Yarar?

Ahb Nedir, Açılımı Ne Demek? Ahb Far Ne İşe Yarar?

22.07.2022 - 23:59 | Son Güncellenme:

AHB bir kısaltma olarak kullanılmaktadır. AHB kısaltmasının açılımı ise aile hekimliği bilgi sistemi olarak ifade edilebilir. Aile sağlık merkezlerinde verilmekte olan aile hekimliği uygulamasına yönelik olarak düzenlendiği bilinen AHB, bir bilgisayar programı olarak da ifade edilebilir. Aynı zamanda AHB, active high beam yani otomatik uzun far olarak da bilinmektedir. İşte, AHB ile ilgili merak edilen detaylar.

Ahb Nedir, Açılımı Ne Demek Ahb Far Ne İşe Yarar

AHB, aile hekimliği bilgi sisteminin kısaltması olarak kullanılan bir kelimedir. Sağlık ocakları tarafından verilen aile hekimliği uygulamasının takip edilmesine yönelik olarak çalışan bir sistem olduğu da bilinmektedir. AHB, aile hekimliği uygulamasına bağlı olarak görev yapan meslek elemanlarının kullanımına yönelik olarak tasarlanmıştır.

AHB Nedir, Açılımı Ne Demek?

AHB bir kısaltma olarak kullanılmaktadır. AHB kelimesinin açılımı ise aile hekimliği bilgi sistemi şeklinde ifade edilebilir. Aile sağlık merkezlerinde görev yapan aile sağlığı elemanlarının ve aile hekimlerinin yararlanmasına yönelik olarak tasarlanmış olan bilgisayar programı olduğu söylenebilir. AHB, açılımı aynı zamanda active high bear olarak da ifade edilebilir. Arabalarda kullanılan bir far sistemi olarak bilinmektedir.

AHB Far Ne İşe Yarar?

AHB Far, active high beam olarak da bilinmektedir. Türkçe anlamı otomatik uzun far olarak bilinmektedir. Uzun fardan kısa fara geçilmesini sağlayan bir sistem olarak bilinmektedir. Trafik anında önde yer alan araçların farlarını görmek ve yerlerinin tespit edilmesi için özellikle karanlık havalar da kullanıldığı söylenebilir.