Eğitim Antivirüs Programı Nedir? Antivirüs Yazılımlar Ne İşe Yarar?

Antivirüs Programı Nedir? Antivirüs Yazılımlar Ne İşe Yarar?

13.09.2021 - 15:55 | Son Güncellenme:

Bilgisayarları koruma noktasında günümüzde antivirüs programları öne çıkmaktadır. Tam olarak bu programların ne işe yaradığı ise merak edilen konular arasında geliyor. Peki, antivirüs programı nedir? Antivirüs yazılımlar ne işe yarar tüm detayları ile derledik.

Antivirüs Programı Nedir Antivirüs Yazılımlar Ne İşe Yarar

Teknoloji ve internet ile beraber bilgisayar iyi yönde geliştikçe, aynı zamanda bunun kötü kısımları da ortaya çıkmaktadır. Özellikle kasıtlı şekilde ele alınan ve hazırlanan virüs yazılımları, bilgisayarlar konusunda önemli bir tehdit haline gelmektedir.

Antivirüs Programı Nedir?

Temizleme ve kurtarma işlemlerini yerine getiren, virüslere karşı yazılmış olan koruyucu programlar antivirüs programı olarak bilinmektedir. Özellikle günümüzde birçok farklı dosya ile beraber özel bilgileri koruma noktasında büyük öneme sahiptir. Aynı zamanda bilgisayarın sağlıklı bir şekilde çalışması noktasında günümüzde Antivirüs programı mutlaka yer alır.

Antivirüs Yazılımlar Ne İşe Yarar?

Antivirüs yazılımları genel anlamda bazı görevler ele alır ve bu görevleri gerçekleştirir.

- Öncelikle virüsleri bulur.
- Virüsleri karantina altına alır.
- Çeşitli yöntemler üzerinden virüsleri siler.
- Bilgisayar ya da mobil cihazlar içerisindeki uygulamaları korur.
- Bilgisayarın çökmesine engel olur.
- Kişisel bilgilerin dışarı sızdırılmasını önler.
- Sağlıklı bir şekilde teknolojik cihazların kullanılmasına olanak verir.

Bu şekilde birçok farklı özelliği ile beraber günümüze antivirüs yazılımları büyük bir öneme sahiptir. Üstelik hem bireysel bilgisayarlarda hem de kurumsal şirketler kapsamında büyük bir öneme sahip olduğunu söylemek mümkün.