Eğitim AÖF kayıt yenileme ne zaman başlıyor?

AÖF kayıt yenileme ne zaman başlıyor?

16.02.2016 - 22:51 | Son Güncellenme:

2016 bahar döneminde ders kaydı yenileme işlemleri henüz başlamadı. Gelecek hafta başlayacak olan Açıköğretim Fakültesi ders kaydı yenileme işlemini nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

AÖF kayıt yenileme ne zaman başlıyor

Yarıyıl tatili ilkokul, ortaokul ve liseler için geçen hafta sona erdi. İki haftalık bu tatil sona ererek öğrencilerin zili geçtiğimiz hafta pazartesi günü çaldı. Ancak lisans eğitimi gören bazı üniversitelerin tatili henüz bitmedi. Lisans eğitimi alan öğrenciler kendi şehirlerine gittikleri için ve benzeri sebeplerle diğer öğrenim gören öğrencilere göre tatilleri ve öğrenim hayatları daha farklı biçimde işler. Kendilerine göre bir akademik takvim belirlenir ve bu şekilde öğrenim devam eder. Her üniversiteye göre farklılık gösteren bu akademik takvim nedeniyle pek çok üniversitenin tatil bitişi farklıdır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


AÖF Kayıt Yenileme İçin TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Güz dönemi ve bahar dönemi olarak ikiye ayrılan eğitimde öğrencilerin görecek olduğu derslerde de farklılık vardır. Her öğrenci kendi sistemlerine girerek ders seçimlerini yapar. Açık Öğretim Fakültelerinde öğrenim gören adaylarda bu ders seçme, ekleme işlemlerine dâhildir. Ülkemizde Eskişehir’de bulunan köklü bir üniversite olan Anadolu Üniversitesi vatandaşlara açıktan bölüm okuma imkânı vermiştir. İktisat, işletme, sosyoloji, edebiyat, sosyal hizmet gibi çok çeşitli bölümleri açıktan okuma şansı veren bu üniversite adayların kendilerine yarayan bir bölümü bitirmelerini sağlamıştır. Aynı normal üniversitelerde olduğu gibi diploma veren bu açık öğretim fakültelerine rağbet oldukça çoktur.

Okuyamayan, çeşitli nedenlerde üniversite eğitimi alamayan, kendine yarayacağını düşündüğü bir bölümü açıktan görerek kendini geliştirmek isteyen vatandaşların katılımda bulunduğu bu açık öğretim fakültelerine giriş yapmak için adaylar gün ve bahar dönemi olmak üzere iki kez kayıt yaptırmalı gereklidir. 12 Ekim Pazartesi ve 23 Ekim Cuma tarihleri arasında gerçekleştirilen gün dönemi kayıt dönemi artık sona ermiştir. 2015 ve 2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 2016 yılı için tekrar kayıt yaptırmaları gerekir.

Haberin Devamı


Bahar döneminde kayıt yaptırmak demek olan kayıtlarını yenileme olarak da geçer. Açık Öğretim Fakültesi Kayıt Yenileme işlemleri de ilgili görevliler tarafından 22 Şubat ve 4 Mart tarihleri arasında yapılacağı duyurulmuştur. Kayıt Yenileme, Ders ekle – sil işlemleri, kayıt yenileme bedelinin ödenmesiyle gerçekleşecek olan işlemlerdir. Açık Öğretim Fakültelerinde bölüm okuyan adaylar bu bir dönemlik eğitim için belli bir miktarda ücret öderler. Bu ödemeleri gereken ücretleri de ilgili bankalara 22 Şubat tarihinden itibaren yatırabilirler. Ardından bahar dönemi için kayıtlarını yenileyebilirler.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakülteleri resmi sitesi üzerinden adaylar öncelikle hangi dersleri alacağına bakıp ödemelerini de bu doğrultuda gerçekleştirmeleri gerekir. Bu sayede öğrenci adayları derslerini seçmekte özgürdür. 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleme işlemlerini gerçekleştirebilirler. İlgili bankalara, ATM’lere, şubelerine ya da internet aracılığı ile kayıt yenileyerek ücretlerini yatırabilirler. Bunun dışında adaylar yine aynı şekilde internet teknolojini kullanarak kolay ve pratik bir biçimde 2016 yılı Güz Dönemi Açık Öğretim Fakültesi Kayıt Yenileme İşlemlerini gerçekleştirebilirler. Güncel olarak bu tarihleri internet sisteminden kontrol etmeleri de sizlerin yararına olur.