Eğitim AÖF kayıt yenileme süresi sona erdi!

AÖF kayıt yenileme süresi sona erdi!

10.10.2016 - 12:59 | Son Güncellenme:

AÖF kayıt yenileme işlemleri sona erdi. Öğrenciler için ayrılan kayıt yenileme süresi 7 Ekim itibariyle doldu. AÖF kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmeyen adaylar sene içerisinde yapılacak olan sınavlara katılamayacak.

AÖF kayıt yenileme süresi sona erdi

Lisans eğitiminin alınması ne yazık ki artık yeterli değildir. Yeterli miktarda maaşın yanı sıra çalışmaya başlayabilmek bile oldukça zordur. Artık üniversite okuyan değil kendini geliştiren kişiler kolay iş bulabilir. Bu nedenle açıktan bölüm okuma şansına da sahip olarak iki bölüm okuyabiliriz. Üniversite okuyamayan, zamanında gerekli sınavlara giremeyen kişiler de eğer isterlerse açıktan bir bölüm okuyabilirler. Açıktan okuma diye Açık Öğretim Fakültesinden bahsedilir. Artık bu şekilde eğitim almak mümkündür. Açık Öğretim Fakülteleri adında oluşturulan bu eğitim platformu üzerinden bizler hızlı bir şekilde bölüm okuyabiliriz.

2016- 2017 yılı üniversiteler için güz dönemi başladı. Bu dönem içerisinde bulunan tüm derslerin seçimlerinin sonucunda artık Açık Öğretim Fakülteleri de başlamıştır.

AÖF KAYIT YENİLME İŞLEMLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ders seçimi yaparak öğrenciler artık vize dönemini beklemektedir. Açık öğretim fakülteleri tarafından verilen iki aylık eğitimin ardından sınav yapılır. İlk sınava vize adı verilirken ikinci ve son sınava final adı verilir. Bu isimler üniversitelerde gerçekleştirilen sınavlarla aynıdır. Bu sınav tarihleri de kısmen normal üniversite eğitimi ile aynı zamanlara denk gelir. AÖF kayıt işlemleri 7 Ekim tarihinde sona erdi. Artık bu tarihten sonra kayıt yenileme imkanı söz konusu değildir. 7 Ekim tarihinden sonra hiçbir şekilde özür kabul edilmiyor. Güz dönemi içerisinde yapılması gereken bu kayıt yenileme işlemi için Öğretim gideri, öğretim ücreti ve öğrenci katkı payı ödemelerini yapmayan öğrenciler ise daha önceden yapmış oldukları kayıt geçersiz kabul edilir. Yani öğrencilerin ilk önce bu ödeme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ödemesini yapmayan öğrenciler için ise 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

Eskişehir Anadolu Üniversiteleri tarafından verilen bu açık öğretim fakültelerinin pek çok bölümleri vardır. Bu bölümler elbette sınırlıdır. Ancak açıktan eğitim olarak nitelendirildiği zamanda azımsanacak ölçüde değildir. İktisat ve İşletme fakültelerinin 2016 – 2017 dönemi açık öğretim fakültesi kayıt yenileme işlemi ise 26 Eylül tarihinde başlamıştı. İnternet üzerinden kayıt yenileme işlemi için verilen süre ise artık dolmuştur. Adaylar bu sınavlara girebilmek için yapılan ilk kayıttan sonra mutlaka bu AÖF kayıt yenileme de yapmaları gerekir. Resmi sayfalar üzerinden gerçekleştirilen bu AÖF kayıt yenileme işlemi oldukça kolaydır. Ancak artık süresi geçtiği için 7 Ekim tarihinden sonra AÖF kayıt yenileme süresinde bir uzama olmamıştır. AÖF kayıt yenileme işlemini yapmayan adaylar ne yazık ki bu sınavlara giremezler. Çünkü artık onlara ayrılan sürenin sonuna gelinmiştir. Adaylar artık bir sonraki döneme ait kayıt yenileme sürelerini beklemek zorundalar.