Eğitim AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

27.01.2016 - 22:28 | Son Güncellenme:

AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Bu hafta açıklanması beklenen sonuçların kesin bir tarihi yok. AÖL öğrenci girişi ile 2. Dönem ders kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Devamı haberimizde.

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı

Her yıl düzenlenen Açık Öğretim Lisesi sınavları yine bu yıl içerisinde de gerçekleştirilmiştir. 2016 yılında girişi gerçekleştirilen 2 ve 3 Ocak tarihlerinde yapılan bu sınava lise okuyamayan belli nedenlerle lise eğitimini alamayan vatandaşların girdikleri sınavlardır. Sınava girmek isteyen vatandaşlar Aralık ayının son haftası sınava girebilmek için gerçekleştirmeleri gereken aşamaları gerçekleştirmişlerdir. Son olarak da cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilen bu sınava adaylar giriş belgelerinde yer alan saatte gelmişlerdir. İnternet sistemi üzerinde gerçekleştirilen sınav başvurularının ardından adaylar açık öğretim lisesi sınavına girmişlerdir. Zorlu sınav maratonu artık sona ermiştir. Ter döktüren bu zorlu sınav son bulmuş artık adayların yeni merakı açık öğretim lisesinin sonuçlarına gelmiştir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Binlerce öğrencinin girdiği bu sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Adaylar merakla beklenen bu zorlu sınavı bir şekilde atlatmış artık kafalarını sınavın sonuçlarına yönlendirmişlerdir. Her yıl düzenli olarak yapılan bu sınava katılım oldukça fazladır. Çünkü ülkemizde lise mezunu olmak zorunlu hale gelmiştir. Vatandaşlar artık en küçük bir işe girmek isteseler lise diploması isteneceği için artık günümüzde liseyi bitirmek büyük önem taşır. Dolayısıyla da bu sınava girmek isteyen adayların sayısı da artar. 2016 yılında AÖL sınavına en çok katılım bu yılda olmuştur. İnternet sitesi üzerinden başvuruları yapılan bu sınavın sonuçları yine dijital sistem üzerinden sonuçları duyurulacaktır.

Haberin Devamı

Siz değerli vatandaşlar olarak AÖL sınavına girdiniz. Ve artık zor günleri geri bıraktınız. Stresli geçen sınavdan geriye şimdi sadece sonuçları beklemek kaldı. Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu bu sınav soruları bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyordu. Herkesin merakla beklediği bu sınavı sonuçları 25 Ocak tarihinde açıklanacağı bakanlıklar tarafından duyuruldu.

Ancak sınavın sonuçları 26 Ocak Salı günü yani bugün açıklanmıştır. Zaten sonuçların bu hafta içerisinde sınavın açıklanması ile beklenmekteydi. Çünkü artık teknolojik ilerlemeler sonucunda bizler girmiş olduğumuz sınavlardan alacak olduğumuz sonuçları çok daha kısa süre içinde öğrenebiliriz. Peki ya sizler AÖL sınav sonuçlarını internet sistemi üzerinden nasıl öğrenebileceğinizi bilmiyorsanız bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız lütfen yazımızı okumaya devam edin.

Ocak ayı içerisinde yapılan AÖL sınavlarının birinci dönemde ki kısmı yapılmıştır. Sonuçlar bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. Sınava giren öğrenciler öğrenci girişi yaparak sınavda almış oldukları notları kolaylıkla görebilirler. Her sınava katılan adayın sınava giriş şifresi öğrenci giriş bilgileri vardır.

Haberin Devamı

Bu bilgileri de sonuçları öğrenmek için sizler sisteme giriş yapabilirsiniz. İnternete giriş yaptığınız takdirde sizler Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi güncel duyurular bölümünden sonuç açıklama yerini seçiniz. Ardından Öğrenci Giriş Ekranı karşınıza açılacaktır. Burada öncelikle güvenlik kodunu öğrenci numaranızı ve sonrasında şifrenizi sisteme girerek sınav sonucunuzu kolaylıkla görebilirsiniz.