Eğitim AÖL sınavı soru ve cevapları açıklandı mı?

AÖL sınavı soru ve cevapları açıklandı mı?

05.01.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2-3 Ocak tarihlerinde yapılan AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Öğrenciler heyecanla sonuçları beklerken AÖL sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak merak ediyor. İşte AÖL sınavı soru ve cevapları ile ilgili ayrıntılar..

AÖL sınavı soru ve cevapları açıklandı mı

Açık Öğretim Lisesi sınavları 2-3 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle sınavlar ertelendi. Van, Bitlis ve Hakkari'de kar yağışı ve tipi nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi soruları ve cevapları sınavlar sona erdikten sonra öğrencilerin erişimine açıyor. AÖL sınav soruları henüz yayınlanmadı. Yayınlandığı anda aşağıda yer alan linke tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

AÖL SINAV SORU VE CEVAPLARI BURADA OLACAK

AÖL SINAVI İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.
Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve açıklamalara uymanız yararınıza olacaktır.
Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.
Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan sınav yürütme kurullarına başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dâhil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez.
Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile sadece geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.
Sınavla ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi ve talimatları doğrultusunda yapılacaktır.
Yedek salon iş ve işlemleri ile ilgili olarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü aranmayacaktır.
AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?
*Sisteme giriş yapınız.
*Öğrenci Genel Bilgileri sekmesi altındaki Sınav Giriş Belgesi butonuna tıklayınız.
*Açılan sayfada yazdır butonuna tıklayınız.
*Açılan pencerede yazıcı butonuna tıklayınız.
*Yazdır butonuna tıkladıktan sona yazıcıdan sınav giriş belgenizi alabilirsinzi.