Eğitim Artemis İsminin Anlamı Nedir? Artemis Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Artemis İsminin Anlamı Nedir? Artemis Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Çocuklarına isim seçecek olan aileler isim seçerken güzel olmasına dikkat ettikleri kadar anlamına da özen göstermektedir. Artemis ismi ise son zamanlarda sıklıkla kullanılmakta olan modern isimler arasında yer almaktadır. Artemis isminin anlamı nedir? Artemis ne demek, ne anlamına gelir? Artemis ismi ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Artemis İsminin Anlamı Nedir Artemis Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

Artemis ismi günümüzde sıklıkla tercih edilen modern isimler içerisinde yer almaktadır. Artemis ismi aslında oldukça eski bir kökene dayanmaktadır. Yunan mitolojisinde geçmekte olan bir isim olan Artemis, kız çocukları için tercih edilen bir isim olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Artemis İsminin Anlamı Nedir? 

 Artemis, Yunan mitolojisinde kullanılmakta olan bir isim olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Artemis, ay tanrıçası olarak da bilinmektedir. Avcılık, vahşi doğa ve okçuluk anlamlarına da gelmektedir. 

 Artemis Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

 Artemis, ay ve hunt tanrıçası anlamlarına gelmekte olan bir isimdir. Artemis aynı zamanda Apollon'un ikiz kız kardeşi olarak da bilinmektedir. Yunanca kökenli bir kız ismi olarak kullanıldığını da söylemek mümkündür.