Eğitim ATA AÖF ders kayıtları başladı! ATA AÖF ders kaydı nasıl yapılır?

ATA AÖF ders kayıtları başladı! ATA AÖF ders kaydı nasıl yapılır?

16.09.2019 - 14:51 | Son Güncellenme:

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2019-2020 Eğitim yılının Güz Yarıyılı ders kayıtları başladı. ATA AÖF öğrencileri, ders kayıt işlemlerini tamamlamak için arayışa koyuldu. Peki ATA AÖF ders kayıtlarında son gün ne zaman? ATA AÖF ders kayıt işlemi nasıl yapılır?

ATA AÖF ders kayıtları başladı ATA AÖF ders kaydı nasıl yapılır

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, ders kayıt işlemlerinin detaylarını resmi internet sayfası üzerinden duyurdu. Materyal ücreti ve katkı payına değinen duyuru ATA AÖF öğrencilerini meraklandırdı.

Haberin Devamı

ATA AÖF DERS KAYIT İŞLEMİ

"Ders kaydınızı yapabilmeniz için kayıtlı olduğunuz programın “Materyal Ücretini” ve “Katkı Payını” ödemeniz gerekmektedir. Ödemelerinizi Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri, internet bankacılığı ya da kullanıcı adı ve şifre T.C. kimlik numaranız olmak üzere Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek kredi kartı ile online olarak yapabilirsiniz.

Fakültemize yeni kayıt yaptıran 1.sınıf öğrencilerinin ders kayıtları Fakültemiz tarafından yapılmaktadır. Ara sınıf öğrencilerimiz ise (2.3. ve 4. sınıf) akademik takvimde belirtilen tarihlerde materyal ücretini yatırarak Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ders kayıtlarını kendileri yapacaklardır. Ders alma takvimi içerisinde materyal ücreti yatırıp ders kaydı yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders kayıtları 30 krediye kadar Fakültemiz tarafından atanacaktır. Öğrencilerimiz isterse belirlenen ders seçme tarihlerinde atanan bu derslerde değişiklik yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

Katkı Payı;

Aynı anda iki üniversite bölümü ya da programı okuyan,
Normal öğrenim süresinde mezun olamayan,
Sağlık Lisans Tamamlama kapsamındaki öğrencilerimizin
yatırması gereken bir ücrettir.

Bu ücret 21 Ekim 2017 tarih ve 30217 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren 2017-2018 Eğitim-öğretim yılı katkı payı ve öğrenim ücretleri ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararının 10 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasında yer alan; “Öğrencilerin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açıköğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince alınmakta olup, Materyal ücreti ile bir ilgisi yoktur. Ülkemizdeki tüm Devlet Üniversitelerinde okuyan aynı durumdaki tüm öğrencilerden alınmaktadır.

Ayrıca, katkı payı öğrencinin kayıt tarihi daha sonra olan program ya da bölümü için ödenir.

Haberin Devamı

Fakültemiz öğrencilerinin ödemeleri gereken ücret; materyal ücreti ve sadece yukarıda belirtilen üç madde kapsamındaki öğrenciler için + 35.5 TL’lik katkı payıdır.

Önemli Hatırlama: Sene sonunda bir kez yapılan Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilmek için 2019-2020 Güz ve Bahar yarıyıllarında bu sınava gireceğiniz ders/derslere materyal ücreti ödeyerek kayıt yaptırmış olmanız gerekmektedir.

Öğrencilik işlemleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm konularda ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız

2019-2020 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Materyal Ücretleri için tıklayınız.

OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden ders kaydı için tıklayınız.

OBS üzerinden kayıt kılavuzu için tıklayınız. "